El campanar de l'església de Sant Bartomeu de Tavascan en el moment en què s'estava despenjant la campana amb l'ajuda d'una grua…
El campanar de l'església de Sant Bartomeu de Tavascan en el moment en què s'estava despenjant la campana amb l'ajuda d'una grua per portar-la a restaurar (ACN)
Tavascan

Els veïns del comú de Tavascan despengen la campana de l'església per restaurar-la

Actualitzat

ACN Tavascan. L'any 1902, els veïns de Tavascan, al Pallars Sobirà, van portar a la porta de l'església tots aquells objectes que tenien a casa de metall i es podien fondre amb l'objectiu de contribuir a fer una campana per a l'església de Sant Bartomeu. Aquest divendres, els veïns han anat al mateix lloc per veure com es despenjava la campana per portar-la a restaurar. La campana té una esquerda i hi falta un tros de la base. L'encarregat de la restauració serà un taller de França especialitzat en aquest tipus de restauració. Els veïns del poble han descrit el moment de despenjar la campana com un fet històric i carregat de simbolisme. El cost de la restauració, uns 8.000 euros, el pagarà íntegrament el comú de Tavascan gràcies als diners que treuen de la muntanya.

Xavi Solé, veí de Tavascan, ha explicat que aquest divendres ha estat la primera vegada que molta gent del poble ha vist de prop la campana i l'ha pogut tocar i comprovar-ne la gran bellesa. La campana porta impreses inscripcions i decoració de flors i creus. La bellesa de la campana ha reforçat la idea dels veïns de voler restaurar-la per conservar el patrimoni del poble. Està previst que, d'aquí a uns tres mesos, la campana retorni al seu lloc d'origen ja restaurada. Als veïns els agradaria que coincidís amb la festivitat de Sant Bartomeu, patró del poble.

Anar al contingut