Els Bombers treballant enmig de la fumarada en l'incendi d'un immoble de quatre plantes a Manresa, el 2 de setembre del 2017 (Vertical).
Els Bombers treballant enmig de la fumarada en l'incendi d'un immoble de quatre plantes a Manresa, el 2 de setembre del 2017 (Vertical).

Els veïns del bloc de Manresa afectat per un incendi encara no poden tornar a casa seva

ACN Manresa.-L'Ajuntament de Manresa ha realitzat aquest dilluns una segona inspecció a l'edifici de quatre plantes que dissabte va patir un aparatós incendi i que va obligar a desallotjar tots els veïns. Segons informa el consistori a través d'un comunicat, els tècnics no han apreciat danys estructurals greus a l'edifici que en facin perillar la integritat, però l'Ajuntament ha decidit demanar a la propietat de l'edifici un informe tècnic urgent que ho corrobori. Si l'informe és favorable i després de dur a terme tasques de reparacions i neteja i de revisió de les instal·lacions comunes de gas i electricitat, l'Ajuntament preveu que "alguns veïns puguin tornar a casa seva en un termini de pocs dies". El grau d'afectació dels pisos és molt divers i, segons el consistori, alguns pisos necessitaran obres de rehabilitació "molt importants".

L'Ajuntament de Manresa ha organitzat aquest dilluns al migdia una reunió amb la propietat i els veïns afectats per l'incendi de dissabte amb l'objectiu d'analitzar la situació i buscar solucions a totes les persones que s'han quedat sense casa de manera temporal. Segons el consistori, l'edifici es troba precintat però s'ha habilitat un horari -dimarts a la tarda i dijous al matí- perquè els veïns puguin accedir a l'habitatge a recollir pertinences.Personal dels Serveis Socials s'ha reunit de manera individual amb totes les famílies afectades per estudiar cada situació. La majoria de veïns han manifestat poden quedar-se a viure temporalment a casa de familiars o amics, segons informa l'Ajuntament de Manresa. Tot i això, hi ha cinc famílies que s'han reallotjat en allotjaments temporals que els ha proporcionat el consistori. L'incendi es va iniciar dissabte al migdia al pis 2n 3a de l'edifici del carrer Sarret i Arbós 48-50 de Manresa. Es tracta d'un bloc de 16 habitatges (quatre plantes i quatre habitatges per planta). Tots els habitatges estaven en règim de lloguer, excepte un que està desocupat.L'incendi va ser molt virulent i es va propagar ràpidament, a través de l'escala i, especialment, del celobert, que va fer un afecte xemeneia cap al pis del costat (2n-2a) i els pisos immediatament superiors, (3r-2a i el 3r-3a), que han quedat parcialment calcinats. La resta d'habitatges del bloc també van quedar afectats. Alguns a causa del fum i d'altres a causa de la gran quantitat d'aigua que es va haver de fer servir per apagar el foc. També van quedar afectats els locals de la planta baixa: una perruqueria i un consultori mèdic.Com a conseqüència de l'incendi la companyia de gas va tallar el subministrament de gas per evitar danys majors. També es va tallar el subministrament elèctric, en un primer moment, tot i que en aquest moment ja està en funcionament, segons informa el consistori.Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació per esbrinar les causes del foc i tot apunta que l'incendi hauria estat intencionat per part d'un veí de l'edifici. En aquests moments l'home es troba ingressat a la unitat psiquiàtrica d'un hospital de Manresa.

Anar al contingut