El juny de 2020, els infants van ocupar els espais a les places del centre de la ciutat
Barcelona

Els veïns del barri Gòtic de Barcelona reclamen el seu espai ara que tornen el turistes

Durant la pandèmia van poder recuperar carrers i places i ara ho veuen en perill per l'arribada massiva de visitants

Actualitzat

"Ja són aquí", diu una veïna del barri Gòtic de Barcelona mentre mira un riu de turistes amb cara de preocupació.

Aquesta Setmana Santa la ciutat s'ha tornat a omplir de visitants i ha deixat enrere les imatges recents de carrers buits que, per als veïns del centre, han estat una oportunitat de fer vida de barri i gaudir de l'espai públic.

Recuperar les places i els carrers perquè els nens puguin jugar és l'objectiu que un grup de pares va resumir en un vídeo que van fer públic l'estiu del 2020, amb el crit infantil "Volem jugar!". És un crit que volen mantenir viu des de la plataforma Fem Gòtic, que agrupa persones que viuen, treballen i volen passejar pel barri.

Aquestes imatges permeten comparar quan els nens jugaven a la plaça de la Catedral el juny del 2020 (esquerra), i el mateix lloc ara, en plena Setmana Santa de 2022 (dreta):

 

Debat del model de turisme

Els veïns estan espantats per com serà la campanya d'estiu, vist com ha anat la Setmana Santa. Se senten expulsats i demanen un altre model de turisme, que deixi espai per a tothom.


Un equip de TV3 ha visitat alguns dels llocs més coneguts de Ciutat Vella i ha pogut comprovar com han canviat les coses amb l'arribada dels turistes.

ARXIVAT A:
Ajuntament de BarcelonaTurisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut