Barcelona

Els veïns del barri Gòtic de Barcelona reclamen el Borsí del carrer Avinyó

Fa uns mesos es va presentar un projecte privat per comprar-lo i fer-hi un museu dedicat a Woody Allen, però finalment es va descartar la idea

RedaccióActualitzat

L'edifici neoclàssic de la Llotja, al carrer Avinyó de Barcelona, va ser el Borsí o Borsa de Valors el segle XIX, i després Escola de Belles Arts i Oficis durant setanta anys.

El 2009, pel despreniment d'un fals sostre, la Generalitat, que n'és la propietària, va decidir tancar-la.

El mes d'abril es va anunciar un projecte privat per comprar l'edifici i instal·lar-hi un museu dedicat al cineasta Woody Allen. La decisió depenia d'un concurs públic, que mai es va fer pel dret que té l'Ajuntament a exercir el tempteig i retracte, i ja s'ha descartat.

Aquest divendres, en una jornada reivindicativa convocada per veïns i entitats del barri Gòtic, i per artistes i professors i alumnes de la Llotja, s'ha denunciat l'estat d'abandó de l'edifici i s'ha reclamat a l'Ajuntament de Barcelona que el compri per destinar-lo a equipament públic.

Margarita Ferran, de l'associació El Temple, ha explicat que vol que aquest edifici tan representatiu del barri torni a ser útil:

"Que l'Ajuntament l'agafi i que per fi tinguem un centre cultural, un ateneu gratuït amb arts i oficis, i música, per a la gent del barri."

També opinen el mateix l'Associació de Comerciants i veïns del carrer Avinyó i així parlava Teresa Caja:

"Que els nois i noies, i la gent gran, puguin fer tallers, i si la Generalitat no pot, que el compri l'Ajuntament."

L'Ajuntament de Barcelona creu que l'edifici hauria d'acollir un equipament de ciutat, però a hores d'ara la titularitat continua sent de la Generalitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut