Les claus, precintades, queden sota custòdia de la policia local. (Imatge: ACN)
Les claus queden sota custòdia de la policia local. (Imatge: ACN)
Vacarisses

Els veïns de Vacarisses que marxen de vacances poden deixar les claus de casa a la policia local

Els veïns de Vacarisses poden marxar de vacances més tranquils gràcies a la campanya "Vacances segures" que ha posat en marxa aquest estiu la policia local. Els ciutadans que s'hi sumin podran deixar les seves claus a la policia municipal perquè aquesta pugui entrar al domicili en cas de necessitat.

RedaccióActualitzat
Vacarisses ha posat en marxa, aquest estiu, un nou servei per donar més tranquil·litat als veïns del municipi que marxen de vacances. La campanya "Vacances segures" consisteix a deixar les claus del domicili buit a la policia local per facilitar l'accés a l'habitatge en cas que hi hagi alguna incidència o un possible robatori.

La mesura recull informació sobre aquells edificis que estan buits i d'aquesta manera els agents poden patrullar i fer un seguiment molt més acurat de la zona. Els agents coneixen quan els veïns estan de vacances, fet que permet a la policia garantir més seguretat al municipi.

La policia ofereix tres possibilitats als ciutadans: deixar les claus a la policia local, deixar un número de contacte per ser avisats en cas d'urgència, o bé designar una persona de confiança amb qui la policia pugui contactar durant els dies de vacances.

El sergent en cap de la policia, Jaume Res, ha explicat a l'ACN que l'objectiu de la campanya és "donar tranquil·litat" als veïns i poder actuar "de manera preventiva". Res ha afegit que la mesura pionera a la comarca, ha de permetre als agents actuar "de pressa i sense causar desperfectes a les cases".

La policia local ha matisat però, que la mesura no pretén substituir els serveis de vigilància privada. En cap cas es pot considerar una proposta de protecció personal o patrimonial. Tot el contrari, "Vacances segures" neix amb la voluntat de reforçar la seguretat ciutadana del municipi.
Anar al contingut