Més de 200 afectats omplen la sala de plens de l'ajuntament de l'Aldea. (Foto: ACN)
Més de 200 afectats van anar a l'ajuntament per organitzar-se com a plataforma o entitat jurídicament reconeguda. (Foto: ACN)
L'Aldea

Els veïns de l'Aldea s'organitzen per recuperar els diners de la cooperativa

Els veïns de l'Aldea viuen moments d'angoixa després que pràcticament tot el poble s'ha quedat sense poder accedir als estalvis dipositats a la Cooperativa Agrícola de l'Aldea. Els afectats, unes 3.000 persones, han acordat crear una associació i buscar assessorament legal. El col·lectiu no descarta exigir responsabilitats a Caja Madrid i al Departament d'Economia, que supervisa els comptes de la secció de crèdit de la cooperativa. El govern de la Generalitat ha nomenat una supervisora per reconduir la fallida i ha fixat una reunió amb els afectats per dilluns.

RedaccióActualitzat
Cares llargues, expressions de ràbia continguda i llàgrimes. Més de 200 afectats per la fallida de la Cooperativa Agrícola de l'Aldea van treure forces divendres al vespre per reunir-se a la sala de plens de l'ajuntament i passar a l'acció.

Alguns veïns, després que d'haver intentat divendres, sense èxit, recuperar els diners o rebre explicacions dels responsables de la secció de crèdit, van presentar una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra. La denúncia anirà per la via mercantil.

La cooperativa presentarà dilluns concurs de creditors i, si tira endavant, els afectats han d'estar associats de forma jurídica i contractar un gabinet d'advocats per poder reclamar els diners. Aquest dissabte començaran a recollir les dades i fotocòpies del DNI dels afectats que en vulguin formar part.

El procés pot anar per llarg i la situació econòmica de molts veïns -pensionistes, pagesos i empresaris- ha quedat seriosament compromesa. L'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, ha posat el consistori a disposició dels veïns pel que necessitin, sigui en matèria d'assessorament legal o de mancances en necessitats bàsiques per la impossibilitat de disposar de diners.

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha nomenat Divina Alsinet, comissionada per buscar solucions a la secció de crèdit de la cooperativa. Alsinet és directora de l'Institut Català de Crèdit Agrícola i farà d'enllaç entre els afectats i la Generalitat. El departament d'Economia ha fixat per dilluns una reunió entre Alsinet, els afectats per la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa Agrícola de l'Aldea i el director general de política financera, Jordi Oliva.

Anar al contingut