Els veïns de la Sagrada Família reclamen que els autocars aparquin a la Diagonal.
Els veïns de la Sagrada Família reclamen que els autocars aparquin a la Diagonal.
Barcelona

Els veïns de la Sagrada Família es mobilitzen contra els autocars

Els veïns del temple han començat aquest dissabte una sèrie de mobilitzacions per reclamar a l'Ajuntament de Barcelona que acabi amb el problema dels autocars turístics. Entre altres mesures, els afectats reclamen que aquests vehicles no arribin al barri, que els autocars deixin els visitants a l'aparcament de l'avinguda de Diagonal i que des d'allà es desplacin a peu fins a la Sagrada Família. Els veïns de la zona es queixen de la invasió massiva de l'espai públic, dels problemes de mobilitat i de la contaminació acústica i ambiental. Fa uns mesos van aconseguir que els autocars només deixin i recullin els turistes, però denuncien que no s'està complint.

Actualitzat
Els veïns de la Sagrada Família han sortit al carrer aquest dissabte per mostrar el malestar per la problemàtica dels autocars turístics. Durant la concentració han demanat que aquests vehicles no arribin al barri, entre altres mesures. Fa uns mesos, l'Associació de Veïns de la Sagrada Família va aconseguir que els autocars només deixin i recullin els turistes que volen visitar el temple, però els veïns denuncien que en alguns casos no es respecta i que persisteixen els problemes de mobilitat, contaminació i soroll. De fet, han fet una crida a la resta de veïns perquè fotografiïn els autocars que incompleixen les normes per poder-los denunciar. A més, la proposta que els afectats han fet arribar a l'Ajuntament de Barcelona és que els autocars deixin els visitants a l'aparcament de l'avinguda de Diagonal i que des d'aquest punt vagin a peu fins al temple.

Els veïns afirmen que no són contraris al turisme sinó a la invasió massiva de l'espai públic i a la pol·lució acústica i ambiental que provoquen els vehicles. Els afectats han assegurat que aquesta és la primera mobilització d'un seguit d'actes de protesta, cansats d'anys de reivindicacions sense gaire èxit.
Anar al contingut