Barcelona

Els veïns de la Barceloneta han dit "prou" i tallen els accessos al barri

S'han manifestat per denunciar l'incivisme, la inseguretat i la manca d'higiene del barri

RedaccióActualitzat

Centenars de veïns s'han manifestat aquest dissabte a la tarda tallant l'accés a la Barceloneta per denunciar l'incivisme, la inseguretat i la manca d'higiene del barri.

La protesta ha començat a la plaça de la Barceloneta i ha avançat cap al passeig de Joan de Borbó, on s'ha tallat l'accés al barri. Asseguren que aquest és "el pitjor estiu des de fa anys" i ho atribueixen a la massificació turística.

La marxa ha acabat amb un manifest en el qual han reclamat eliminar la venda il·legal, més presència policial i més neteja.

Els veïns demanen solucions al govern de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, perquè, segons ells, la situació "ha empitjorat molt" i se senten "abandonats" per l'Ajuntament.

Expliquen que estan tips d'incivisme, robatoris, agressions, soroll i pressió turística. Diuen que les últimes setmanes s'ha incrementat el problema, i que sembla que això només els preocupa a ells.

 

Els veïns també han assegurat que l'acció d'ahir dissabte només ha estat la primera de moltes, i esperen organitzar-se amb altres barris que tenen problemes similars.

L'Associació de Veïns del barri reclama solucions a les administracions públiques, principalment, a l'Ajuntament de Barcelona. Manel Martínez, el vicepresident de l'entitat, demana que si es fan normes se'n vigili el compliment: 

" Que treballin, i treballin per fer les coses com Déu mana. No vol dir treballar, dictar una norma i deixar-la en un paper, el que volem és que si es fa una norma i és per al benefici del ciutadà i de la ciutat que es miri i es vigili que es compleixi."

 

La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, li ha respost. En declaracions a Catalunya Informació ha avançat que es reforçarà la presència policial al barri, una de les demandes dels veïns:

"Aquests propers dies es reforçarà la presència policial i demanarem complicitat a la Conselleria d'Interior perquè alguns dels delictes de què es queixen els veïns de la Barceloneta s'han de poder treballar també amb Mossos d'Esquadra, que entenc que també requereixen més efectius a la zona de Ciutat Vella."

Gala Pin també ha recordat que el Pla de Veïnatge, que comporta el desplegament de tèncics a nivell de carrer, està dotat amb un pressupost de més de dos milions d'euros.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut