Imatges gravades per un veí testimoni dels fets amb un telèfon mòbil.
Imatges gravades per un veí testimoni dels fets amb un telèfon mòbil.
Barcelona

Els veïns asseguren que dotze testimonis culpen els Mossos de la mort d'un home al Raval després de ser reduït

La Federació d'Associacions de Veïns assegura que una dotzena de testimonis impliquen els Mossos en la mort d'un home després d'una baralla al barri del Raval de Barcelona el 5 d'octubre. Aquesta entitat denuncia pressions de la policia a veïns per eliminar proves.

RedaccióActualitzat

La Federació d'Associacions de Veïns ha assegurat que hi ha una dotzena de testimonis que culpen els Mossos de la mort d'un home que va morir després de ser reduït pels agents arran d'una baralla al barri del Raval de Barcelona.

Familiars, amics i associacions veïnals i empresarials han assenyalat els Mossos d'Esquadra com a responsables de la mort de Juan Andrés Benítez per la seva actuació desmesurada. "La responsabilitat va ser dels Mossos, va rebre una pallissa molt greu durant deu minuts, i va ser responsabilitat directa d'aquests elements. Aquesta és la informació que nosaltres tenim fins ara, i ens la creurem fins que no vingui informació objectiva que demostri el contrari.", ha declarat Iñaki García, de l'Assemblea Barri del Raval.

Els fets van tenir lloc el 5 d'octubre i diverses entitats socials, Amnistia Internacional, Reraguarda en Moviment o l'Associació d'Empreses per a Gais o Lesbianes, entre d'altres, afirmen que des d'aleshores alguns dels testimonis han rebut pressions de la policia catalana perquè es desfessin de documents gràfics que podrien aclarir els fets.

"Hi ha filmacions que ho demostren, efectivament. I sabem també que hi ha veïns que van filmar l'escena i que, l'endemà, uns Mossos d'Esquadra que ho havien vist van amenaçar-los i els van obligar a destruir el material que havien gravat. Tenim diversos testimonis que confirmen això, i pensem que és una estratègia d'intimidació, i de fer por als veïns", ha assegurat un dels representants de Reraguarda.

L'Assemblea Barri del Raval també ha denunciat que conductes com aquestes no tinguin conseqüències penals i Amnistia Internacional ha demanat a Interior que un organisme independent investigui l'actuació policial.

Totes aquestes entitats estudien ara com personar-se a la causa i han convocat una manifestació de denúncia pel divendres 18 d'octubre.

Benítez, que s'havia barallat amb un veí al carrer Aurora del Raval, va morir després de ser reduït per la policia.

Anar al contingut