Barcelona

Els usuaris podran saber l'estat dels trens de Rodalies en temps real a través del mòbil

La Generalitat implantarà un sistema pioner a Europa per saber en quin punt del recorregut és cada tren i en quin hauria de ser si complís l'horari, i els usuaris ho podran consultar des d'una aplicació al mòbil

Actualitzat

La Generalitat implantarà un sistema pioner a Europa per al seguiment dels trens a la xarxa de Rodalies en temps real i els usuaris podran saber-ne la situació a través d'una aplicació al mòbil en què es veurà en quin punt del recorregut és cada tren i en quin hauria de ser si complís l'horari. Fins ara, Renfe informava de quan sortia i quan arribava cada tren.

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha explicat a Catalunya Ràdio quina informació es tindrà amb aquest nou sistema.

"El sistema ens permetrà tenir a l'instant i en qualsevol moment tota la informació de la situació en què està el tren i la situació en què hauria d'estar si estigués complint l'horari. Això ens servirà per tenir un control de quin servei estem donant realment, però també ens haurà de permetre aportar a l'operador solucions sabent on tenim els problemes."

A través de tauletes instal·lades a la cabina dels 260 trens i de balises a 201 estacions, es geolocalitzaran els combois. El cost del projecte és de 700.000 euros i es preveu que comenci a funcionar l'estiu de l'any que ve.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut