Els veïns no poden utilitzar el telèfon fix des del 3 de setembre
Madrid

Els usuaris ja poden canviar de companyia de telefonia fixa sense perdre el número en un dia

A partir d'aquest dilluns només caldran vint-i-quatre hores per canviar de companyia conservant el número, en comptes dels cinc dies laborables que s'hi trigava fins ara. I és que ha entrat en vigor la normativa del govern espanyol que obliga a fer-ho, tot i que amb cinc mesos de retard perquè Orange no va fer a temps els canvis necessaris. Això li ha valgut una multa d'uns 700.000 euros i un expedient sancionador per falta molt greu.

RedaccióActualitzat

Des d'aquest dilluns, canviar de companyia de telèfon fix conservant el número es farà en un dia, en comptes dels cinc dies laborables que s'hi  trigava fins ara. A més, els usuaris tindran informació sobre quin és el dia límit per cancel·lar la portabilitat al nou operador.

Així, doncs, ha entrat en vigor la normativa del govern espanyol que obliga a fer el procés en vint-i-quatre hores, com passa en la telefonia mòbil des de l'1 de juny del 2012. En la fixa, s'aplica amb cinc mesos de retard respecte al que estava previst perquè Orange no va fer a temps els canvis tècnics necessaris. Això li ha valgut una multa de prop de 700.000 euros, i té un obert un expedient sancionador per una falta molt greu que es podria arribar a sancionar amb una multa de 20 milions d'euros.

El 2012, uns 5,2 milions de números de telefonia mòbil i 1,8 milions de telefonia fixa van fer la portabilitat del canvi de companyia. En els vuit primers mesos del 2013, ja s'han comptabilitzat més de 4,6 milions de números mòbils que han canviat d'operador i més de 1,3 milions de números fixos.

Anar al contingut