El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí.
El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí. (Foto: ACN)
Lleida

Els usuaris dels parcs naturals de Catalunya hauran de pagar per utilitzar alguns serveis

La Generalitat estudia la mesura en la línia del carnet de boletaire que l'any passat es va aplicar a Poblet. El govern preveu aplicar-ho, per exemple, en l'aparcament o altres usos que suposin un plus de personal o de feina, segons ha explicat a l'ACN Josep Maria Pelegrí. D'altra banda, considera que la construcció del canal Segarra-Garrigues ha estat en perill per una execució desordenada.

RedaccióActualitzat
Els usuaris dels parcs naturals de Catalunya hauran de pagar per utilitzar determinats serveis. És el que està estudiant la Generalitat en la línia del carnet de boletaire que l'any passat es va aplicar a la zona de Poblet. Així doncs, el govern preveu aplicar-ho, per exemple, en l'aparcament o altres usos que suposin un plus de personal o de feina, segons ha explicat el conseller d'Agricultura. En declaracions a l'ACN, Josep Maria Pelegrí ha dit que en un moment en què l'administració pública té menys diners, "cal ser capaços d'aconseguir ingressos addicionals" per revertir directament sobre els parcs.

Segons Pelegrí, encara s'està valorant quins serien els serveis pels quals es faria pagar i ha assegurat que no serà una norma a tots els espais naturals, sinó que es valorarà per quins serveis es cobrarà en funció del parc. "No a tots els parcs es farà pagar per tot, sinó que s'ha de valorar per quins serveis es farà pagar en funció del parc. És molt variable", ha matisat.

En qualsevol cas, el conseller ha qualificat d'èxit el pla pilot que es va aplicar l'any passat a Poblet, pel qual els boletaires havien de pagar 10 euros per poder accedir a aquest espai. I no descarta que si algun propietari privat s'hi vol sumar, ho pugui fer. De fet, també preveu ampliar el carnet de boletaire de Poblet a altres zones del país.

Pelegrí alerta que el Segarra-Garrigues ha estat en perill per una execució desordenada

D'altra banda, també en declaracions a l'ACN, el conseller considera que la construcció del canal Segarra-Garrigues ha estat en perill per una execució desordenada, que avançava "sense tenir en compte les necessitats globals". Segons Pelegrí, el canal es va programar amb la voluntat "de quedar bé amb tothom" i intentar "fer en funció d'interessos que s'anaven manifestant al llarg del temps".

Pelegrí considera que l'obra es va fer mirant més per interessos particulars que comuns. Malgrat tot, Pelegrí assegura que ara el final de la construcció del canal és més a prop, després que el govern n'hagi aprovat el refinançament per acabar les obres. El titular de Medi Natural ha explicat, però, que ara falta la "segona pota", el compromís dels regants.
Anar al contingut