Barcelona

Els universitaris mantenen les acampades als campus en proptesta per l'augment de les taxes

Diversos grups d'estudiants continuen acampats als campus de la Universitat Politècnica i la Universitat Autònoma, així com a la biblioteca del Campus Mundet de la Universitat de Barcelona. Els acampats protesten contra l'increment de les taxes universitàries previst per al curs 2012-2013.

RedaccióActualitzat
Els estudiants acampats davant la UPC han llegit un manifest en què expressen la seva oposició a les mesures del Ministeri d'Educació, que impliquen la coneguda pujada de la matrícula universitària i també l'enduriment dels requisits per accedir a les beques univesitàries.

A la UAB els estudiants, acampats a la plaça Cívica, han denunciat que la pujada de taxes del 66% no s'ajusta a la realitat i denuncien que, per exemple en el cas del grau de Ciències Polítiques la pujada ha arribat en els dos últims anys al 100%, doblant el preu de matrícula. Això, segons alguns dels acampats, provoca una "elitització" de la universitat.

La biblioteca del Campus Mundet de la Universitat de Barcelona ha estat ocupada per una quarantena de persones que hi ha passat la nit de dimecres unint-se a les protestes de les altres acampades universitàries. Durant el matí s'ha dut a terme una assemblea a la qual han assistit unes 100 persones.
Anar al contingut