L'interior de l'edifici històric de la UB, aquest divendres ocupat pels universitaris (Foto: Mar Besses)
L'interior de l'edifici històric de la UB, aquest divendres ocupat pels universitaris (Foto: Mar Besses)

Els universitaris ocupen l'edifici històric de la UB en suport del referèndum

Concentració unitària de Barcelona, en el segon dia de mobilitzacions també a Girona, Tarragona i Lleida convocades per Universitats per la República en "defensa de la democràcia"

RedaccióActualitzat

Les mobilitzacions d'universitaris d'aquest divendres a Barcelona han acabat amb l'ocupació de l'edifici històric de la UB, a la plaça Universitat. Ha estat cap a la una del migdia que l'organització juvenil de l'esquerra independentista Arran ha afirmat a través de Twitter que els estudiants han decidit ocupar el Rectorat de la Universitat de Barcelona, amb la intenció de quedar-s'hi de manera permanent:

 


El mateix ha anunciat el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, el SEPC, però sense atorgar caràcter permanent a l'ocupació:

 


Els manifestants, però, s'han trobat el Rectorat tancat i no hi han pogut entrar. Sí que han ocupat l'edifici històric de la UB de la plaça Universitat de Barcelona.

Una de les plataformes d'estudiants "Universitat per la República" han anunciat mobiltzacions permanents, segons el seu portaveu Jordi Vivas.

"Els estudiants i joves hem d'estar com a punta de llança en aquesta lluita."

Una altra de les plataformes la Coordinadora d'Assamblees de la Diagonal exigeixen als rectors que participin en les mobilitzacions i que es declari una vaga general immediata que suspengui les classes. La seva portaveu Mercè Tarés, reclama unitat.

"Hem de donar una imatge d'unitat, no només com a món estuidiantil, que com a sindicat és el que representem, sino com a comunitat educativa volem els treballadors i volem el professorat amb nosaltres."

 

Mobilitzacions generalitzades a les universitats públiques catalanes

Les universitats catalanes han repetit i intensificat aquest divendres les mobilitzacions que ja van començar aquest dijous en protesta per l'operació contra el govern de la Generalitat pel referèndum de l'1 d'octubre. A Barcelona els manifestants de la Zona Universitària han tallat el trànsit a la Diagonal al migdia durant una hora, de camí a la concentració unitària:

 

Les mobilitzacions les ha organitzat la plataforma Universitats per la República amb el lema "Buidem les aules, omplim els carrers". Ha convocat tant estudiants com professorat i treballadors d'administració i serveis a les 11 del matí a concentracions a facultats i a campus universitaris de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida.

Una quinzena de concentracions

A Barcelona hi ha hagut 5 punts de concentració a centres de la UB, la UPC i la UPF i a Tarragona la convocatòria era al Campus Catalunya de la URV. A Girona la trobada ha estat davant del Rectorat de la UdG:

 

 

A Lleida hi ha hagut 5 llocs de trobada, una d'elles, igual que aquest dijous, davant del Rectorat, però també davant de l'INEFC, de l'ETSEA i dos punts més.

 

Els manifestants de Barcelona estaven convocats a una concentració unitària a la plaça de la Universitat a dos quarts d'una.

 

 

 

 

Anar al contingut