Barcelona

Els universitaris catalans hauran de fer un mínim del 10% dels crèdits en anglès

La Generalitat vol aprofitar la modificació de l'espai universitari europeu, l'anomenat Pla de Bolonya, per introduir-hi millores. Una de les iniciatives és aconseguir que els universitaris surtin de les facultats amb un nivell d'anglès adequat. Els estudiants que es matriculin al curs 2009-2010, quan es farà el canvi de llicenciatures i diplomatures a títols de grau, hauran d'acreditar el coneixement d'aquesta llengua per poder obtenir la titulació. Un 10% dels crèdits s'hauran de cursar en aquesta llengua. L'aprenentatge es farà durant els quatre anys d'estudis o bé s'haurà de presentar un certificat que n'acrediti el domini.

Actualitzat
La intenció de la Generalitat és que les universitats catalanes puguin integrar-se a l'espai comú europeu i que alumnes i professors tinguin més facilitat per moure's d'un centre a un altre dins de la Unió Europea. Tenir un bon coneixement de l'anglès serà un requisit per poder aconseguir el títol. Cada pla, segons les necessitats dels estudis, en determinarà el nivell necessari.

La setmana que ve el Departament d'Universitats explicarà amb quins recursos econòmics posaran en marxa aquesta mesura. Mentrestant, però, la comissionada d'Universitats, Blanca Palmada, ha explicat a Catalunya Ràdio que com a mínim un 10% dels crèdits de cada carrera s'hauran de cursar en anglès. Palmada ha afegit que "aquest canvi ens situaria en la línia de països com Finlàndia, i molt per sobre del nivell d'anglès que tenen establerts França, Itàlia o Alemanya". Segons la comissionada d'Universitats, "un país que té titulats, els seus joves més formats, amb un coneixement bo de l'anglès és un país diferent".

Les estades en universitats estrangeres també comptaran per demostrar el coneixement de l'anglès. Sis universitats públiques i tres de privades -en total, nou centres- implantaran aquesta iniciativa a partir del curs que ve en 35 titulacions.
Anar al contingut