Els ultradretans van preguntar en to amenaçador als conferenciants si "volien una nova guerra civil". (Foto: ACN)
Els ultradretans van preguntar en to amenaçador als conferenciants si "volien una nova guerra civil". (Foto: ACN)
Madrid

Els ultres que van intentar boicotejar l'acte sobre el 9-N a l'Ateneo de Madrid s'exposen a una sanció

La vintena d'ultradretans que van intentar boicotejar l'acte sobre el 9-N s'enfronten a una sanció administrativa per desordres i infringir del dret de reunió

RedaccióActualitzat

La trentena d'ultradretans que van intentar boicotejar un acte sobre el 9-N aquest dilluns a l'Ateneo de Madrid s'exposen a una sanció administrativa. La delegada del govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes, ha explicat que als 28 identificats se'ls obrirà un expedient administratiu per imposar-los la sanció que pertoqui per infringir el dret de reunió i la llei de seguretat ciutadana.

Cifuentes ha afegit que els organitzadors de l'acte, el fòrum Espai Públic, no han presentat cap denúncia contra els esvalotadors, que eren d'ideologia falangista.

Entre els ultres hi havia Manuel Andrino, líder de Falange Espanyola implicat en l'assalt al centre cultural Blanquerna de Madrid l'11 de setembre de 2013, coincidint amb la Via Catalana.

Segons la delegada, la presència d'agents de paisà de la Policia Nacional a l'acte va evitar agressions o danys. En canvi, un dels participants a l'acte, el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà, ha denunciat la "connivència" entre la policia i els ultradretans i ha assegurat que els agents cridaven els ultres "pel seu nom".

Anar al contingut