Roma / Londres

Els últims soldats italians abandonaran l'Iraq el 2 de desembre

La sortida de les forces estrangeres de l'Iraq s'apropa. Així, el govern italià ha anunciat que retirarà els seus soldats del país àrab entre l'1 i el 2 de desembre. Les tropes britàniques hauran d'esperar més, però Londres espera reduir-ne el nombre a finals dels 2007.

Actualitzat
Els soldats italians abandonaran definitivament l'Iraq entre l'1 i el 2 de desembre, segons ha anunciat el president del govern, Romano Prodi. "A Nasiriya queden una seixantena de soldats per entregar la caserna a la policia iraquiana. Entre l'1 i el 2 de desembre aquests soldats també hauran tornat", ha afirmat Prodi, que també ha manifestat que el gruix del contingent italià ja ha abandonat l'Iraq i està a Kuwaït.

L'estada de les tropes britàniques, per la seva banda, encara continuarà uns mesos més. Tot i això, el ministre britànic de Defensa, Des Browne, ha dit que espera una disminució de les forces a l'Iraq a finals del 2007, i ha reiterat que confia en entregar el control de Bàssora als iraquians la primavera de l'any que ve.

Anar al contingut