"ELS ÚLTIMS DIES DEL MÓN" al Sala 33

La setmana passada, Sala 33 va emetre la producció francoespanyola "Els últims dies del món", una història d'amor que té com a teló de fons la fi del món.

Basada en la novel·la homònima de Dominique Noguez , "Els últims dies del món" ens presenta un paisatge apocalíptic on un home va en busca de la seva estimada, d'aventura amorosa en aventura amorosa. El rodatge del film, dirigit pels germans Arnau i Jean-Pierre Larrieu, va començar a França i va continuar en diferents localitzacions de Catalunya i Pamplona, on va aprofitar els Sanfermines com a escenari de fons.
 
El llargmetratge va estar seleccionat a la secció oficial l'any 2009 al Festival Internacional de Sitges, on va guanyar el premi de la crítica i el premi Jurat Carnet Jove "ex aequo" amb Dogtooth. Aquell mateix any també va estar seleccionat al Locarno International Film Festival i al Toronto International Film Festival.
 
És una producció de Soudaine Compagnie, Mallerich Films Paco Poch i Estrategia Audiovisual amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i Canal + França, i el suport de l'ICEC i Media Desenvolupament.
 
 
Sinopsi:
 
La fi del món està a tocar. Enmig del caos general, Robinson Laborde emprèn la recerca de l'amant  per qui va deixar la seva dona. De França a Espanya, passant pels seus records canadencs i asiàtics, la seva odissea el porta a París, transformada en ciutat fantasma.
 
 
Fitxa tècnica  i artística:
 
Direcció i guió: Arnaud i Jean-Marie Larrieu
                       Basada en la novel·la homònima de Dominique Noguez
Producció executiva: Bruno Pesery. Paco Poch i Ricardo Fernández-Deu
Intèrprets: Mathieu Amalric (Robinson), Sergi López (Théo), Catherine Frot (Ombeline), Karine Viard (Chloé), Clotilde Hesme (Iris) i Omahyra (Laetitia), entre d'altres.
Direcció de fotografia: Thierry Arbogast
 
Anar al contingut