Barcelona

Els U2 fan vibrar el Palau Sant Jordi amb un gran espectacle visual i tecnològic

El llegendari grup de rock irlandès han presentat el seu últim disc, "Songs of innocence", en el primer dels quatre concerts que faran a Barcelona

RedaccióActualitzat

Els U2 han fet vibrar aquesta nit el Palau Sant Jordi, en el primer dels quatre concerts que la banda irlandesa farà a Barcelona, els únics a l'estat espanyol en el marc de la gira "The Innocence + Experience Tour". Davant de 18.000 persones, l'espectacle ha combinant cançons del seu últim àlbum, "Songs of Innocence", amb clàssics com "Vertigo", "Elevation", "Beautiful Day", "With or Without You" o "One", que ha tancat el concert. Durant una bona part del concert, el fil conductor ha estat una pantalla gegant sobre la qual s'han projectat diversos audiovisuals, que, en diferents ocasions, han acabat engolint els membres de la banda.

Bono ha saludat el Sant Jordi amb un "Bona nit, Barcelona", en català, i tot seguit ha explicat en anglès que als U2 els agrada tant la capital catalana que s'hi quedaran una setmana. I és que, després d'aquest dilluns, U2 tornarà al Palau Sant Jordi dimarts, divendres i dissabte. Segons l'organització, les entrades estan "pràcticament exhaurides" per a tots quatre concerts. El cantant també s'ha expressat en català quan s'ha acomiadat de l'escenari la primera vegada i abans de tornar a sortir, amb un "Sou fantàstics, sou màgics, sou genials".

Fent honor al nom de la gira, el concert s'ha estructurat al voltant de la innocència i l'experiència. L'escenari constava d'un segment rectangular en representació de la innocència -on ha començat i ha acabat el concert- i un espai circular en honor a l'experiència -on s'ha traslladat la banda a mig espectacle, bateria inclosa-. Un llarg passadís connectava tots dos espais i sobre aquest hi havia la pantalla gegant. Els audiovisuals projectats a l'enorme pantalla han tingut molta presència durant l'espectacle i fins i tot en algunes els membres del grup musical han tocat i cantat immersos de les projeccions de vídeo, com si es tractés d'un videoclip.

Feia sis anys que U2 no trepitjava els escenaris de la capital catalana. L'últim cop va ser el juny del 2009, quan va obrir al Camp Nou el "360º Tour". Abans, el grup havia actuat a la capital catalana en el marc del "Vertigo Tour" el 2005 i l'''Elevation Tour" l'any 2001.

Després de Barcelona, la girà continuarà cap a Holanda, Alemanya, el Regne Unit, França i Irlanda. "The Innocence + Experience Tour" va començar a Vancouver, al Canadà, el 14 de maig d'aquest any i s'acabarà el 28 de novembre a Dublín.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut