U2 ha omplert l'Estadi Olímpic (Reuters)
U2 ha omplert l'Estadi Olímpic (Reuters)
Barcelona

Els U2 fan un concert èpic en un Estadi Olímpic amb 55.000 incondicionals

El concert ha estat un homenatge als 30 anys del seu àlbum més emblemàtic: "The Joshua Tree"

RedaccióActualitzat

Els U2 han exhibit la seva millor versió a l'Estadi Olímpic de Barcelona amb un xou magnètic i reivindicatiu. Ha estat un concert èpic. El grup irlandès ha repassat íntegrament el disc "The Joshua Tree". Ha estat un espectacle mastodòntic i impactant que ha començat amb la banda situada sota un arbre de Josuè (en anglès, "Joshua tree"), un nom molt bíblic que rep un tipus de planta de les regions àrides de Califòrnia i altres estats propers.

El grup liderat per Bono ha interpretat cançons que mantenen vigents el significat i la intenció amb què van ser creades. El concert d'aquest dimarts ha demostrat que l'àlbum "The Joshua Tree" pertany a aquesta lliga dels escollits. És un disc que criticava obertament la política exterior de Ronald Reagan, i ara, 30 anys després, les mateixes cançons ressonen i valen per parlar de Donald Trump.

 

 

L'activisme del grup s'ha constatat amb l'adaptació de "Miss Sarajevo", la història d'una adolescent refugiada, seguida d'una crida de Bono perquè s'aculli els immigrants. Després, la banda ha tocat "Ultra Violet", un tema dedicat a totes les dones que han lluitat en circumstàncies adverses, amb imatges en una gran pantalla d'Anne Frank o Marie Curie, passant per casos més recents, com el col·lectiu Pussy Riot, Hillary Clinton o fins i tot la cineasta catalana Isabel Coixet.

La traca final ha vingut amb "Sunday Bloody Sunday", "Beautiful Day", "Elevation", "Vertigo", una molt emotiva "One" i un tema encara no publicat, "Songs of Experience", que formarà part del seu pròxim disc. Una cançó que demostra que als U2 els queda camí per recórrer i moltes coses a dir en el món del rock.

Abans dels U2 ha actuat Noel Gallagher, del grup Oasis, que portava una samarreta del Barça. Ha aparegut al capdavant de la formació Noel Gallagher's High Flying Birds i interpretant 'Wonderwall' i 'Don't look back in anger', entre altres èxits d'Oasis.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut