Madrid

Els turistes gasten un 2,7% més que l'any passat tot i reduir-se la despesa per persona

Els turistes s'han gastat a Espanya 19.063 milions d'euros en el primer semestre de 2006, és a dir, un 2,7% més que en el mateix període de l'any passat. Mentre que l'import mitjà per persona s'ha reduït un 3'1%. De manera que els turistes han gastat una mitjana de 770 euros per estada. Segons Egatur, el creixement de la despesa total es deu, principalment, a l'increment d'un 6% del nombre de turistes que han visitat Espanya els sis primers mesos de l'any. Els turistes que han gastat més a Espanya són els residents a Europa, que suposen un 87'9% de la despesa total, especialment els del Regne Unit i Alemanya.

Actualitzat

Els turistes han gastat 84 euros diaris entre gener i juny, és a dir, un 2,4% menys que el mateix període del 2005. L' estada mitjana és de 9 dies i amb una despesa de 70 euros per persona. Els visitants que arriben a Espanya amb avió han gastat gairebé un 90% de la despesa total, els que s'allotgen en hotel un 70%. La despesa total realitzada per turistes que contracten un paquet turístic s'ha incrementat un 10,3%, mentre que els que no en contracten ha disminuït un 1,6%.

Els més gastadors són els residents a Europa, que suposen un 87,9% de la despesa total, especialment els del Regne Unit i Alemanya, que han concentrat el 51,7% de la despesa total. Els destins preferits per britànics i alemanys són les illes Balears i les Canàries. França, per la seva part, ha reduït la despesa i continua preferint Catalunya com a destí. Els italians, quarts en despesa total, mantenen la seva despesa i prefereixen com a destí Catalunya i les Balears.

Anar al contingut