Els tuits i els dies a Amposta

JanquimActualitzat
Els dies històrics

Una cançó pot explicar la història d'un lloc més bé que un estudi minuciós. Ens ho recorda un missatge al Twitter: "Les cançons populars m'han servit per saber sobre la història d'Amposta".

Sense desmentir aquesta afirmació, el present s'exposa en els tuits que els usuaris llancen a l'espai transparent de les xarxes socials digitals. El punt de partida convingut és que només sabrem d'Amposta el que ens diguin els tuitaires.

D'aquesta manera, comprovem que la vaga general de fa uns quants dies va deixar a la capital del Montsià imatges enceses com a la resta del país: "El Polígon "Les Tosses" d'Amposta a les 5.30 tenia l'entrada principal amb cadenes i pneumàtics fins que han vingut els bombers".

Els dies laborables

Els altres dies que es treballa, la ciutat del riu també s'assembla al que poden dir les cròniques nacionals. Les inversions es reben amb escepticisme: "Avui ha obert l'Hiper Europa a #Amposta. Que tinguin sort, encara que ja veurem quin futur tindrà".

Ens podríem preguntar si és gaire eficaç la desconfiança, però és que ja fa temps que la crisi ha superat l'abstracció dels altres i es concreta en noms propis: "La falta de liquiditat aboca l'empresa de cítrics Mercocamara d'Amposta al preconcurs de creditors".

Els dies oficials

Com que la situació ho exigeix, les autoritats elegides amb vot secret no tenen més remei que afrontar els problemes. Potser per això el ple del consistori ha aprovat una moció "per buscar una fórmula per mantenir el Camí de Sirga del Delta ben conservat".

Mentre els regidors troben aquesta fórmula, sense que la massa electoral esclati a riure a causa d'aquesta frase tan insípida, "l'equip de Govern de l'Ajuntament d'#Amposta ha aprovat apujar les tarifes de la zona blava". Ara pla!

Si Amposta es va refer després que l'aviació fes caure amb bombes italianes el pont penjant i si es va redreçar després de l'evacuació de l'estiu del 38, a causa d'uan batalla amb nom fluvial, no hi ha cap raó per creure que els preus de la zona blava no són un ariet poderós contra els efectes de la crisi financera. I tant que sí!

Els dies normals

Per això hi ha ciutadans que, lliurada la seva confiança al poder, vist que sap distingir l'anècdota de la substància, s'entretenen amb l'anotació dels detalls, perquè en les coses menudes també hi ha la prova de l'ordre econòmic: "Amposta: Vidre d'ampolla en parc infantil".

Fins a aquí, el Twitter demostra que Amposta és tan catalana com els altres municipis del país, és a dir, amb tots els seus espasmes d'incertesa i la deixadesa de la política com a pretext mentre que l'abúlia s'estén.

Per trobar-hi un tret distintiu hem de posar la lupa del Twitter en una altra banda. Què hi passa, per exemple, els dies que ni es treballa ni hi ha vaga general? Volem dir els dies de festa que amoïnen tant els alemanys just abans de venir per aquí a passar-hi les vacances.

Els dies de lleure

Un diàleg breu planteja la disjuntiva:

Ambientazo a Amposta, diumenge de Rams

Mai hi haura ambientazo a Amposta, asumixu. Barcelona cooming soon please xD

El debat sobre el tarannà no és tan simple com trobar trossos d'ampolles en un parc. Però hi ha rastres d'activitat: "Gran concert de la banda simfònica de Reus a Amposta. Dóna gust tocar en llocs aixi".  I també: "Concert dels Black Stars a Amposta. Simplement genials!!".

A més, l''equip local de futbol ha viscut l'emoció d'un possible ascens i ha donat jornades glorioses, pel que es veu, a la seva divisió: "Partidàs de l'Amposta que ha golejat amb 10 homes el Vilanova per 5-1. Sant Diego ha aturat un penal clau al 63' amb 3-1".

L'alineació que se saben els ampostins no compta amb els cracs de lliga europea: "Diego, Manel, Puig, Cesc, Domínguez, Ramon, Narváez, Dani, Gustavo, Becerra i Victor".

Els que tinguin interès sincer en aquest entorn i els agradi el safareig trobaran el manual d'instruccions en tuits com aquest: "Aquí teniu l'entrevista feta per un servidor a la mare del Josep Becerra, jugador de l'Amposta i exjugador del Lleida".

Els dies de luxe

A Amposta, com arreu, hi ha bàndols, però han superat les velles confrontacions entre palauistes i republicans. Ara la disputa se centra en qüestions més definitives: els que ho troben ensopit i els que s'hi diverteixen, els que encara simulen que confien en els electes i l'elecció mateixa i els que prefereixen l'olor del pneumàtic quan crema.

Abans d'emetre judicis prematurs, convindrà deixar-se endur per un impuls sobtat i anar-hi: "Maleta feta. Cap a Amposta recordant vells temps amb el #cadetfemení!"

El més fàcil és que t'hi esperi un dia molt particular. Això és el que anuncia si més no aquest tuit neutral que s'obre amb una expressió llatina: "Vale, s'ha de dir que s'esta de luxe a Amposta quan comença la primavera :)".

Corre la brama que, segons com, et conviden a dinar: "@jordievole por Tortosa!! Passat per Amposta k t'invitem a un arrosset!!!".



Anar al contingut