Els tuits de Trump contra l'FBI que li poden sortir molt cars

L'advocat de Trump s'atribueix el tuit que va fer ahir el president que deia que mai havia demanat a Comey que investigués Flynn

RedaccióActualitzat

L'allau de tuits escrits per Donald Trump aquest cap de setmana poden acabar costant-li molt cars.

Aquest dissabte va escriure un tuit en què reconeixia que va acomiadar el seu exconseller de Seguretat Nacional Michael Flynn perquè va mentir al vicepresident i l'FBI sobre els seus contactes amb Rússia.

 

Si Trump sabia, com sembla, reconèixer per primera vegada que Flynn havia mentit a la policia federal i que va intentar que l'exdirector de l'FBI abandonés la investigació sobre el cas, es tractaria d'obstrucció a la justícia.

Davant la polèmica, aquest diumenge, Trump ha reaccionat furiós: primer, negant que mai hagués demanat a Comey que abandonés la investigació sobre Flynn, i després ha criticat durament l'FBI.

 

I després ha estat el seu advocat personal qui ha declarat que va ser ell qui va redactar el fatídic tuit d'ahir, en lloc de Trump.

Trump posa en dubte l'actuació de l'FBI en la investigació contra Clinton

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha tornat aquest diumenge a utilitzar el seu compte personal de Twitter per carregar contra dos dels principals fantasmes del seu passat, Hillary Clinton i James Comey, amb motiu de la investigació de l'FBI sobre els correus electrònics de l'exsecretària d'Estat.

"Després d'anys de Comey dirigint l'FBI, amb la falsa i deshonesta investigació sobre Clinton (i més), la seva reputació està feta miques, la pitjor de la història!", ha tuitejat Trump a primera hora del matí:

 

Aquest i altres missatges han estat escrits pel mandatari amb motiu de la revelació, aquests últims dies, que un dels agents del Buró Federal d'Investigacions (FBI) que va participar en la instrucció contra Clinton havia escrit una sèrie de missatges contraris a l'actual president.

"Un agent de l'FBI anti-Trump va dirigir la investigació dels correus electrònics de Clinton. Ara tot comença a tenir sentit!", ha denunciat Trump aquest matí:

 


Segons han informat mitjans locals, el fiscal especial que investiga l'anomenada "trama russa", Robert Mueller, va decidir l'estiu passat apartar de la investigació l'agent Peter Strzok en descobrir que havia escrit una sèrie de missatges de text en què es mostrava contrari a la política de l'actual president.

Strzok, que ha estat reassignat al Departament de Recursos Humans de l'FBI, va formar part de l'equip dirigit per Comey que, el 2016, va investigar l'ús que Clinton va fer de servidors de correu privats per tractar assumptes oficials quan era secretària d'Estat (2009-2013).

Molts nord-americans consideren que Comey va posar en safata la presidència a Trump en anunciar al novembre del 2016, pocs dies abans de les eleccions presidencials, la reobertura d'una investigació que havia estat tancada des del juliol del 2016.

No obstant això, l'actual president ha mantingut una tensa relació amb Comey des que aquest va decidir investigar la presumpta relació entre la campanya del multimilionari i el Kremlin, que va acabar portant el president a acomiadar el llavors director de l'FBI, el passat mes de maig.

Des de llavors, Trump no ha deixat escapar cap ocasió per carregar contra Comey amb l'objectiu de desprestigiar i restar credibilitat a la investigació que ara mateix dirigeix ​​Mueller.

Anar al contingut