Madrid

Els tripulants de cabina d'Iberia convoquen vuit dies més de vaga

Els representants sindicals dels tripulants de cabina d'Iberia han decidit convocar vuit dies més de vaga, el 30 de novembre i l'1, el 2, el 14, el 15, el 16, el 17 i el 18 de desembre. La convocatòria d'aturades s'ha fixat per aquestes dates perquè es vol respectar el pont de la Immaculada (del 5 al 8 de desembre), i les festivitats nadalenques, atès que l'objectiu no és "perjudicar" els passatgers en dates tan assenyalades, sinó "pressionar l'empresa" perquè respongui a les seves reivindicacions, segons han indicat els sindicats. Tot i això, s'espera que els dies vinents es podrà arribar a un acord amb l'empresa.

Actualitzat
Pels sindicalistes, a les declaracions fetes pel president d'Iberia, Antonio Vázquez, a Mèxic, a la cerimònia de l'entrada de l'aerolínia mexicana a l'aliança Oneworld, s'hi veia una voluntat negociadora per ambdues parts, i això obre una esperança perquè "se solucioni el conflicte abans d'arribar a aquests dies".

Aquest dimecres s'està complint la segona jornada de vaga que van convocar CTA i Sitcpla. Iberia ha hagut de cancel·lar 368 vols durant els dos dies que ha durat aquesta mobilització, cosa que ha afectat més de 33.000 passatgers. Durant el mes d'octubre es van convocar altres dues jornades de protesta, que van suposar la cancel·lació de 430 vols i que van afectar 40.000 clients.

Els sindicats demanen a Iberia un increment salarial per als anys 2008 i 2009, del 4,138%, xifra que l'empresa no accepta. Les posicions estan enfrontades, ja que la petició dels tripulants de cabina de sol·licitar aquest augment salarial així com l'oferiment de suprimir les categories més altes del col·lectiu, no han estat escoltades per la direcció de la companyia.

Anar al contingut