Imatge d'uns trilers actuant a la Rambla de Barcelona
Imatge d'uns trilers actuant a la Rambla de Barcelona
Barcelona

Els trilers que actuen a la Rambla de Barcelona passen de 120 a 7 pel canvi de l'estratègia policial

Ha estat gràcies a un canvi en l'estratègia policial. Des de principis d'any, s'ha incrementat el servei uniformat a la zona i s'ha doblat la vigilància permanent dels agents. D'aquesta manera es dissuadeix els trilers d'actuar.

RedaccióActualitzat
Un canvi d'estratègia policial ha reduït a un sol grup dels deu o dotze que hi havia anteriorment els trilers que actuen a la Rambla de Barcelona, segons han explicat fonts de l'Ajuntament a Catalunya Ràdio. Si abans es calcula que hi havia unes 120 persones, integrades en una desena de grups, ara n'hi ha un de grup, integrat per 7 estafadors.

Aquesta disminució es deu al fet que, des de principis d'any, s'ha incrementat el servei uniformat a la zona. A més, també s'ha doblat la vigilància permanent dels agents. D'aquesta manera es dissuadeix els trilers d'actuar. La idea és, segons ha explicat el primer tinent d'alcalde de la ciutat, Joaquim Forn, "evitar que s'hi posin" a través de la "presència constant".

Abans, calia esperar que actuessin per poder comprovar que havien vulnerat l'ordenança de convivència ciutadana, un fet que feia perdre molt de temps i recursos a l'Ajuntament.

Tot i això, la Guàrdia Urbana de Barcelona va posar el 2012 gairebé 1.800 denúncies administratives per juguesques a la via pública. L'any anterior en va tramitar poc més de 2.000.
Anar al contingut