Londres

Els tresors de Tutankamon tornen a Londres en una gran exposició

Els tresors del faraó Tutankamon tornen a Londres en una gran exposició que recrea la vida, el misteri i la llegenda del "rei nen" i també recorda l'entusiasme del britànic Howard Carter quan va descobrir la famosa tomba egípcia el 1922. Amb el títol "Tutankamon i l'edat daurada dels faraons", l'exposició mostra més de 130 objectes de Tutankamon i la seva família, alguns dels quals no s'han vist mai al Regne Unit.

Actualitzat

L'exposició sobre la vida de Tutankamon s'obre al públic aquest dijous al centre recreatiu O2, l'antiga Cúpula del Mil·lenni, i es podrà veure fins al 30 d'agost de l'any vinent. National Geographic, en col·laboració amb el Consell Suprem d'Antiguitats Egípcies, ha organitzat la mostra, que significa el retorn a la capital britànica de restes que feia 35 anys que no la visitaven. Londres va rendir-se el 1972 a la màgia del faraó egipci quan el Museu Britànic va exposar alguns dels tresors de Tutankamon, que van contemplar més d'un milió i mig de persones.

La mostra del centre O2 també homenatja el descobridor del sarcòfag del faraó, Howard Carter, amb fotografies que mostren l'ambient a la Vall dels Reis (Luxor) quan Carter, finançat per Lord Carnavon, va descobrir la tomba al novembre del 1922. El vicepresident executiu de National Geographic, Terry Garcia, creu que "els tresors de l'antic Egipte figuren entre els majors llegats culturals del món".

"Tutankamon i l'edat daurada dels faraons" està dividida en onze sales i comença amb un vídeo amb les imatges de la Vall dels Reis i amb veu de l'actor Omar Sharif, que introdueix el visitant al misteriós món dels faraons i de Tutankamon, que va regnar entre el 1331 i el 1322 abans de Crist.

Anar al contingut