Mali

Els tres cooperants segrestats a Tindouf són vius i es troben en mans d'Al-Qaeda del Magreb Islàmic

Els tres cooperants segrestats diumenge passat en un camp de refugiats saharaui a Tindouf, a Algèria, són vius. Així ho ha confirmat un mediador a l'agència France Presse, que també ha explicat que, com ja avançava divendres TV3, els espanyols Enric Gonyalons i Ainhoa Fernández i la italiana Rosella Urru estan en mans d'Al-Qaeda al Magreb Islàmic. Segons France Presse, els segrestadors comunicaran més endavant les seves reivindicacions.

RedaccióActualitzat
L'agència France Presse cita un mediador que, a la vegada, cita un dels participants en el segrest. Segons aquesta font, l'operació va ser planificada per Al-Qaeda del Magreb islàmic (AQMI) i la van executar amb la col·laboració de membres del Front Polisario simpatitzants del grup integrista. El comando d'Al-Qaeda no anava armat.

La nit del 22 d'octubre quatre tot terrenys van arribar a territori del Polisario provinents del nord de Mali. Es van dirigir a Rabuni, on dormien els tres cooperants, seleccionats prèviament pels col·laboradors saharauis. Després d'un tiroteig, van fugir amb els ostatges en direcció Mali sense oposició, un altra vegada, els simpatitzants del Polisario els van ajudar a sortir d'Algèria.

Les fonts de TV3 asseguren que en l'operació va participar Omar Saharaui, un mercenari autor del segrest dels cooperants catalans de Barcelona Acció Solidària el 2009. France Presse no el cita ni tampoc el país on estarien retinguts. Tot el que diu és que els tres cooperants són vius, que estan en mans de la branca magrebina d'Al-Qaeda i que aviat anunciaran les seves reivindicacions.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut