Monistrol de Montserrat

Els treballs per arreglar les dues vies d'accés a Montserrat duraran almenys 15 dies

Els Bombers i els Mossos d'Esquadra han reobert un carril de la carretera BP-1121 que uneix el monestir de Montserrat i Monistrol, després d'estar tallada per una esllavissada. El carril d'emergència ha permès que les 400 persones que havien quedat atrapades a la zona del monestir poguessin sortir de la muntanya. De moment, però, continua inoperativa la carretera BP-1103, també tallada per un despreniment de roques. Actualment només es pot accedir al monestir amb telefèric, perquè el cremallera ha quedat fora de servei per motius de seguretat. Durant les pròximes setmanes, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques arreglarà les carreteres afectades. Mentre durin els treballs, aquestes vies tindran restriccions de trànsit. Fins al cap de setmana no es podrà accedir amb cotxe al monestir.

Actualitzat
Diversos tècnics han sobrevolat la zona per veure els danys provocats per les esllavissades. Han pogut comprovar que no hi havia ferits, però que a la part alta de la muntanya hi ha un bloc de roques inestables. Després de fer reparacions d'urgència al ferm d'una de les carreteres afectades, els Mossos han obert un carril per tal que les persones atrapades al monestir poguessin marxar.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques arreglarà les dues vies afectades durant les pròximes setmanes. Hi sanejarà els talussos, n'estabilitzarà parets i repararà el ferm de la calçada. Mentre durin els treballs de reparació, les vies tindran restriccions de trànsit. La primera via que es repararà és la BP-1121 i, un cop acabats els treballs, s'arreglarà la BP-1103.

Durant les dues pròximes setmanes, s'ancoraran els blocs de pedra més inestables de la muntanya i, posteriorment, s'hi col·locarà una malla de protecció d'esllavissades.

Accedir al monestir de Montserrat serà possible a partir d'aquest dimecres amb telefèric i amb el cremallera, que, tot i estar operatiu, ha estat aturat per motius de seguretat. També es podrà fer servir el carril d'emergència de la BP-1121, tot i que només s'hi podrà passar en moments puntuals.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut