Meritxell Batet
Meritxell Batet

Els treballadors públics tornaran a cobrar el 100% des del primer dia de baixa

La ministra Meritxell Batet anuncia que la mesura s'aplicarà de manera "immediata"

Actualitzat

Els treballadors públics recuperaran el dret a cobrar el 100 per cent del sou des del primer dia de la baixa mèdica.

Així ho ha anunciat la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, en una compareixença al Congrés dels Diputats en què ha assegurat que la mesura s'aplicarà de manera "immediata".

Els descomptes durant els primers dies de la baixa mèdica es van començar a aplicar el 2012, durant el primer govern de Mariano Rajoy, amb l'argument de contenir la despesa i lluitar contra l'absentisme laboral.

Batet, que ha comparegut en comissió per exposar les línies d'actuació del ministeri que dirigeix, ha expressat la seva intenció d'assolir un acord amb els sindicats de la Funció Pública abans de dues setmanes, de cara a poder consensuar un document en la reunió prevista per al 16 de juliol i poder implantar la medida "sense més demora".

L'encarregat de posar en marxa aquesta retallada va ser l'aleshores ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que ja n'havia pactat la retirada abans de deixar el càrrec. Per això, els sindicats demanen a la ministra que reverteixi també altres decisions que es van prendre durant la crisi, com ara l'ampliació de la jornada laboral, fins llavors de 35 hores setmanals.

 

ARXIVAT A:
SalutEconomia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut