Imatge d'aquest divendres de les cues al Prat
Imatge d'aquest divendres de les cues al Prat
El Prat de Llobregat

Els treballadors planten mediació i empresa en un nou dia de cues a l'aeroport

El comitè de vaga justifica la seva absència per la negativa d'Aena a seure a la taula de negociació, una taula on Eulen assegura que hi ha anat amb propostes i voluntat de negociar

RedaccióActualitzat

El comitè de vaga d'Eulen ha plantat l'empresa i la mediació de la Generalitat, amb els quals tenia una reunió aquest matí. La trobada havia de servir per resoldre el conflicte existent en els controls de seguretat de l'aeroport de Barcelona-el Prat, que els últims dies s'ha traduït en cues de fins a dues hores.

Fonts pròximes al comitè han justificat la seva absència per la negativa d'Aena a seure a la taula de negociació, i ha avisat que no acudiran a cap cita sense que la companyia, a qui troben responsable en última instància de la falta de personal, hi estigui present. Aena havia declinat anar-hi en considerar que es tracta d'un "conflicte laboral" d'una altra empresa. 

Per la seva part, Eulen ha lamentat l'absència dels treballadors a la reunió, ja que assegura que hi ha anat amb propostes i voluntat de negociar. En un comunicat, l'empresa assegura que davant la incompareixença del comitè de vaga, es veu abocada a emprendre accions que fins ara no havien contemplat per afavorir l'acord, com la interposició d'un conflicte col·lectiu en "considerar que es tracta d'una vaga il·legal i abusiva". El comunicat es refereix a la vaga parcial indefinida que els treballadors tenen programada per al 4 d'agost. L'empresa també diu que compleix "rigorosament" el conveni col·lectiu del sector.

A tot això, aquest divendres s'hi suma la vaga dels treballadors de l'empresa que gestiona el servei de carretons d'equipatge, que han convocat aturades de 4 hores per torn que s'allargaran fins dilluns, i que repetiran en els pròxims mesos. Reclamen millores salarials i més contractacions.

Les cues tornen un dia més

Mentrestant, les cues han tornat als controls de la T1, això just en el dia de més operacions del mes i un dels més forts de l'estiu, amb un miler d'operacions programades entre sortides i aterratges.

Segons Aena, el temps d'espera a les cues als controls de seguretat ha estat de mitja hora com a màxim, quan altres dies ha arribat a superar l'hora.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut