El president del comitè d'empresa d'Ercros a Flix, Francesc Garcia, en la última comissió de seguiment de les negociacions que es va celeb…
Última comissió de seguiment de les negociacions amb la Generalitat. (Imatge d'arxiu: ACN)

Els treballadors d'Ercros a Flix comencen diumenge una vaga indefinida

Els empleats consideren insuficients els 115 llocs de treball que la companyia està disposada a mantenir.

RedaccióActualitzat
Després dels primers gestos de flexibilitat per part d'Ercros la setmana passada, els treballadors de la planta de Flix (Ribera d'Ebre) van aturar la vaga indefinida que ja havien anunciat per protestar contra les condicions de l'ERO. Després de les reunions a Madrid d'aquest dijous i divendres, el comitè d'empresa considera "insuficient" la proposta de l'empresa de mantenir 115 dels més 200 treballadors de la factoria flixenca. En conèixer la proposta de la direcció d'Ercros, l'assemblea de treballadors ha decidit engegar la vaga en els torns de diumenge a la nit. Si l'empresa fa alguna proposta satisfactòria abans de dijous, la vaga podria aturar-se.

Tal com ha explicat el president del comitè d'empresa d'Ercros a Flix, Francesc Garcia, la proposta es considera insuficient i poc satisfactòria. Suposaria 65 acomiadaments que es tramitarien amb les compensacions que marca actualment la llei, de 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mesos. Els treballadors no accepten aquestes condicions i han proposat a la companyia que, amb millors indemnitzacions, es facin prejubilacions per a aquells empleats de més de 58 anys.

La setmana vinent es faran les dues últimes reunions a Madrid, on el comitè d'empresa espera que la companyia faci un gest més de flexibilitat per poder arribar a un acord. "Si l'empresa, en els propers dies, fa un canvi de posició convocarem una nova assemblea per reconsiderar i desconvocar la vaga", ha dit Garcia. Esperen que aquests gestos arribin abans de les negociacions.

Els treballadors no es conformen amb el manteniment de 115 llocs de treball. "Volem una xifra més elevada i que els llocs de treball que encara estan externalitzats -uns 25- es cobreixin amb personal propi", ha apuntat el president del comitè. "No podem arribar a salvar tots els llocs de treball, seria una utopia, però l'empresa encara pot fer un esforç més", ha afegit.
Anar al contingut