Façana d'entrada al nou hospital de Sant Pau.
Façana d'entrada al nou hospital de Sant Pau.
Barcelona

Els treballadors del Sant Pau demanaran aixecar els béns amagats de la Fundació per pagar deutes

La vicepresidenta del comitè d'empresa de l'hospital celebra la dimissió en bloc dels membres del Patronat de l'Hospital de Sant Pau i creu que el concurs de creditors que la Generalitat insta la direcció a presentar no els afectarà.

RedaccióActualitzat
Els treballadors de l'Hospital de Sant Pau s'han assabentat per canals extraoficials de la dimissió en bloc dels membres del patronat de la Fundació que gestiona el centre i del requeriment de la Generalitat perquè el centre presenti concurs de creditors. Dues notícies que han rebut de bona gana.

"Ja era hora que se n'anessin", ha exclamat la vicepresidenta del comitè d'empresa i presidenta de l'Associació Professional d'Infermeria del Sant Pau, Àngels Sabaté, respecte a la dimissió irrevocable presentada per la direcció. Una dimissió que ha recordat que arriba a 72 hores perquè el jutge hagi imputat nou persones i que la sindicatura hagi denunciat que falten 77 milions de la construcció del nou hospital.

Sobre el concurs de creditors, Sabaté ha dit que aquesta situació "servirà d'una vegada per sempre perquè sapiguem si som privats o públics i si és veritat que havien netejat els comptes, com havien dit".

El comitè d'empresa, amb més de 3.800 treballadors, creu que la presentació d'aquest concurs no els afectarà i han anunciat que demanaran l'"aixecament dels béns amagats" que té la Fundació per herències, donacions i llegats per fer front als deutes. Calculen que la Fundació que gestiona l'hospital acumula 1.400 pisos, locals, garatges i terrenys, valorats en més de 1.000 milions.

Pagant els plats trencats

La representant del comitè, que ha estimat en uns 250 milions d'euros el deute acumulat des de 1991 i en 18 milions el dèficit que, segons la direcció, va acumular l'any passat, ha lamentat que la "mala gestió de l'hospital" l'hagin pagat els treballadors i els usuaris, amb "tres quiròfans tancats a les tardes i 713 intervencions menys l'any passat".

L'hospital atén una àrea d'influència de 400.000 persones i és un centre de referència, entre altres coses, en tractaments de càncer de còlon i de mama i en trasplantaments cardíacs.
Anar al contingut