Els treballadors del metro, reunits en assemblea a les Cotxeres de Sants (ACN)
Els treballadors del metro, reunits en assemblea a les Cotxeres de Sants (ACN)
Barcelona

Desconvocada la vaga dels treballadors del metro després de més de tres mesos

Es posa fi a un conflicte laboral que es remunta al setembre del 2015

RedaccióActualitzat

Després de més de tres mesos de conflicte, s'ha desconvocat la vaga dels treballadors del metro de Barcelona. Els empleats han decidit assemblea acceptar la proposta que la mediació de la Generalitat havia presentat per al nou conveni col·lectiu del metro i han avalat, per tant, que es posi fi a la vaga. La proposta s'ha aprovat per 480 vots a favor, 302 en contra i 56 abstencions.

Així doncs, es posa fi a un conflicte laboral que es remunta al setembre del 2015, amb la denúncia del conveni anterior. Han estat dotze dilluns laborables d'aturades. Amb l'acord, ja no es faran les aturades anunciades per la Mercè i l'Onze de Setembre.

L'acord s'ha aconseguit després de molts estira-i-arronses i finalment ha hagut d'intervenir el Departament de Treball de la Generalitat, fent una mediació. TMB va acceptar la proposta de la Generalitat, però els sindicats van denegar-la. Finalment, però, hi ha hagut acord, com evidencia el recompte de resultats en mans del president del comitè de vaga, Pere Ramon Dalmau (CGT). 

 

 

El president del comitè ha defensat a l'inici de l'assemblea que el nou conveni recollia "una bona part" de les reivindicacions.

La nova proposta de conveni de la Generalitat, que ja ha estat acceptada per TMB, preveu una pujada salarial total del 4,5% entre el 2016 i el 2019, els anys de vigència del nou conveni. A més, els treballadors percebran diversos pagaments únics, que no es consolidaran, per formació en riscos laborals.

El nou conveni també preveu la recuperació de 46 llocs de treball durant la seva vigència per començar a revertir l'externalització del manteniment de vies i catenàries. 372 contractes parcials també passarien a jornada completa el 2022.

 

Anar al contingut