Exterior de TV3.
Instal·lacions de Televisió de Catalunya.
Sant Joan Despí

Els treballadors de TV3 ratifiquen el preacord a què havien arribat la direcció i el comitè d'empresa, però Catalunya Ràdio rebutja el seu

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals havia aprovat un expedient de regulació d'ocupació per a les dues empreses públiques que s'ha tramitat de manera separada. Els respectius preacords a què havien arribat durant els darrers dies els comitès d'empresa amb la direcció de la CCMA s'han sotmès a votació entre els treballadors aquest divendres.

RedaccióActualitzat
Els treballadors de Televisió de Catalunya han ratificat en referèndum el preacord a què van arribar el comitè d'empresa i la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i que preveu un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà 205 persones en els propers quatre anys.

La participació en les votacions, que s'han fet a les instal·lacions de Sant Joan Despí, a les seus de diverses delegacions i via Internet, ha estat d'un 58,37%. Un total de 956 treballadors han votat a favor del preacord i 119 hi han votat en contra. Hi ha hagut 128 vots en blanc i 4 vots nuls.

En el text del preacord es fixaven, de mutu acord, el nombre de treballadors afectats i els criteris d'afectació, que quedaven reduïts als voluntaris i als majors de 61 anys i també s'incorporaven tot un seguit de mesures d'acompanyament social, com permisos retribuïts, disminució del nombre de treballadors afectats per edat per la incorporació de nous voluntaris, complement de la prestació contributiva de l'atur i cotització al conveni especial de la seguretat social, entre d'altres. El preacord recull, a més, el compromís de no fer més procediments d'acomiadament col·lectiu fins al juliol de 2015.

El comitè d'empresa ha valorat "molt positivament" el resultat, que creu que "demostra la voluntat de la plantilla d'aturar uns plans d'acomiadament pitjors que els del preacord" i que, al seu parer, haurien significat "l'inici del desmantellament del servei públic que representa TVC".

Catalunya Ràdio rebutja el preacord

En canvi, a Catalunya Ràdio la majoria dels treballadors han optat per no ratificar el preacord, que en aquest cas preveia l'acomiadament de 19 persones. D'aquesta manera, el període de consultes acaba sense acord i la direcció de la ràdio pública ja ha anunciat al comitè d'empresa que, davant d'aquest rebuig, torna al primer escenari de l'ERO, que afectava 58 treballadors. En la votació hi ha participat el 70% de la plantilla, 288 treballadors, dels quals 142 han votat en contra, 118 a favor i 28 en blanc.
Anar al contingut