Girona

Els treballadors de Torraspapel de Sarrià de Ter fan un dia de vaga per l'ERO

La vaga de 24 hores dels treballadors de Torraspapel ja s'ha acabat. A les sis del matí de divendres s'ha acabat la concentració contra l'acomiadament de més de 213 treballadors. Durant aquest dia, l'acte principal de la protesta ha estat una manifestació d'uns 200 treballadors que han sortit de la fàbrica de Sarrià de Ter i s'han arribat fins a la delegació del govern a Girona. El final de la vaga no suposa una suspensió de les mobilitzacions i ja hi ha previstes noves aturades. Torraspapel ha confirmat que presentarà l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), però que està disposada a recol·locar una part dels afectats en altres centres i fer prejubilacions.

Actualitzat
Els treballadors de Torraspapel han acabat la seva aturada d'un dia sencer. Ara preparen noves mobilitzacions per denunciar l'ERO de l'empresa que afecta 213 treballadors. Els empleats gironins diuen que la fàbrica de Sarrià de Ter té guanys i no es volen resignar a quedar-se sense feina.

El director de Recursos Humans de Torraspapel, Joan Ribas, ha desmentit els sindicats i ha assegurat que l'empresa està disposada a recol·locar els treballadors en altres centres de Torraspapel de l'estat espanyol o a prejubilar-los, segons la decisió dels empleats. L'empresa argumenta que el preu del paper s'ha encarit i que no li surten els números.

Els responsables del comitè d'empresa asseguren que no saben res de la possibilitat de recol·locar els acomiadats en altres fàbriques del grup.

Manifestació amb l'alcalde

L'acte principal d'aquestes 24 hores de vaga ha estat una marxa d'uns 200 treballadors per Sarrià de Ter. L'alcalde, Roger Torrent, ha acompanyat els treballadors a la manifestació i s'ha mostrat preocupat pel futur de l'empresa.

Els treballadors de Torraspapel tornaran a aturar la producció durant vuit hores dissabte i dilluns que ve.

Comforsa, a Ripoll, també

L'empresa de forja Comforsa presentarà un ERO per suspendre temporalment el contracte a 170 treballadors de la fàbrica de Ripoll, un 40% de la plantilla. L'expedient seria per a sis mesos.
Anar al contingut