El personal de Spanair atén els afectats pel tancament de l'aerolínia, en una imatge d'arxiu.
El personal de Spanair atén els afectats pel tancament de l'aerolínia, en una imatge d'arxiu.
Madrid

Els treballadors de Spanair reclamaran al jutge que el govern es faci càrrec de les indemnitzacions

El comitè d'empresa de Spanair ha acordat amb el jutge concursal que l'ERO que afecta 2.600 treballadors de l'aerolínia estarà enllestit com a màxim a final de març. El magistrat ha manifestat la seva voluntat que el procés "no sigui traumàtic" i s'agilitzi "al màxim possible". El període de consultes de l'Expedient de Regulació d'Ocupació s'iniciarà com a màxim el 9 de febrer i durarà uns 30 dies. Això representaria que els treballadors de Spanair podrien començar a cobrar l'atur a finals de març.

RedaccióActualitzat
Després d'arribar a un acord entre els representants dels treballadors i l'administració concursal o finalitzat el termini de negociacions, l'autoritat laboral informarà en un termini de 15 dies sobre l'acord. A partir d'aquest moment, que com a màxim seria a final del mes de març, els treballadors podrien acudir al Fogasa i també sol·licitar el subsidi de desocupació.

A la reunió entre el magistrat i els sindicats de l'aerolínia catalana, la primera, el jutge ha reconegut que la "situació és difícil", donats els pocs actius de propietat que té l'aerolínia.

Pel que fa al concurs de creditors, considerat d'"especial transcendència", l'informe definitiu podria allargar-se fins a final de setembre o principi d'octubre d'aquest any, perquè hi ha més de 3.200 creditors.

Els treballadors reclamen que el govern es faci càrrec de les indemnitzacions i que se'ls recol·loqui en altres aerolínies que cobreixin el forat que ha deixat Spanair. Malgrat això, rebutgen la mà estesa de Ryanair per integrar-los, perquè consideren abusives les condicions que els ofereixen.



Anar al contingut