Línia de muntatge del Seat León a la planta de Martorell
Línia de muntatge del Seat León a la planta de Martorell
Martorell

Els treballadors de Seat ratifiquen en referèndum el nou conveni col·lectiu pels pròxims 4 anys

El conveni preveu un increment salarial del 0,25% cada any i complements de sou segons els beneficis de l'empresa

RedaccióActualitzat

Els treballadors de Seat a Catalunya han acceptat en referèndum el nou conveni col·lectiu pactat entre la direcció i els sindicats. Dilluns es firmarà el text, que serà vigent fins a l'any 2020.

El nou conveni preveu que el sou dels treballadors creixi un 0,25% cada any i, a més, cada empleat rebrà un pagament únic de 300 euros en el moment de la firma del text. A més, si Seat té beneficis de 100 milions d'euros, el 2% d'aquests guanys es repartiran entre la plantilla. En tot cas, sigui quina sigui la quantia dels beneficis, cada treballador tindrà garantit un suplement mínim de 150 euros.

Un altre punt de l'acord recull que les contractacions temporals mitjançant empreses de treball temporal quedin restringides a causes concretes.

Els afiliats al sindicat UGT han avalat el nou conveni col·lectiu de forma majoritària, amb només un vot negatiu entre els 720 afiliats. Entre els 1.700 afiliats a CCOO hi ha hagut un 67,45% de vots favorables al nou conveni i un 31,64% en contra.

Una vegada obtingut l'aval dels afiliats de les dues organitzacions, els dos sindicats firmaran el nou conveni col·lectiu amb la direcció de Seat dilluns al matí.

 

Anar al contingut