Sabadell

Els treballadors de Panrico rebutgen la proposta de la Generalitat el dia del judici contra el comitè de vaga

Al·leguen que no la poden acceptar perquè l'empresa no ha retirat la demanda per vaga il·legal que aquest dijous ha fet seure al banc dels acusats el comitè de vaga de la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda. La jutge no emetrà sentència fins que acabi el procés de mediació, dilluns. L'empresa reclama als treballadors 5 milions d'euros per danys i perjudicis.

RedaccióActualitzat

Els treballadors de Panrico han rebutjat la proposta de mediació que els ha fet la Generalitat per trobar una sortida al conflicte laboral que manté aturada la planta des de fa quatre mesos. Al·leguen que no l'han poguda votar ni la poden acceptar perquè l'empresa no ha retirat la demanda per vaga il·legal que aquest dijous ha fet seure al banc dels acusats el comitè de vaga, com estableix la proposta. A més, mantenen que, mentre hi hagi acomiadaments, no s'arribarà a cap acord.

La plantilla ha fet saber la seva opinió hores després que deu representants dels treballadors s'han assegut al banc dels acusats als jutjats de Sabadell a causa de la demanda de l'empresa per una vaga indefinida que considera il·legal. La jutge, però, ha decidit que no hi haurà sentència fins que acabi el procés de mediació, dilluns a les 12 del migdia.

La companyia reclama als deu representants dels treballadors 5 milions d'euros, pels danys i perjudicis que li ha ocasionat la protesta. Centenars de treballadors s'han concentrat a l'entrada dels jutjats per donar suport a la desena de membres del comitè de vaga demandats.

L'únic testimoni del judici ha estat el director de Recursos Humans de la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda, que ha acusat els piquets d'impedir l'entrada a la factoria de centenars de treballadors que volien anar a la feina. L'empresa també al·lega que la vaga ha anat canviant de motiu. Primer van ser els impagaments de nòmines i, després, l'ERO acordat a Madrid el novembre i que preveu acomiadar 745 persones a tot l'Estat, 200 a Santa Perpètua.

Les defenses al·leguen que l'acord no és aplicable a Santa Perpètua perquè els representants dels treballadors no el van signar. També han destacat que la demanda és "inconcreta" i no s'especifiquen quins són els danys per valor de 5 milions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut