Fàbrica de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda.
Fàbrica de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda.
Santa Perpètua de Mogoda

Els treballadors de Panrico decideixen impugnar l'acord de l'ERO i mantenir la vaga

Comissions Obreres, sindicat majoritari a la planta de Santa Perpètua, ha decidit impugnar l'acord assolit amb l'empresa perquè consideren que no respecta l'últim referèndum i els treballadors han acordat continuar de vaga. La planta catalana, que és la més afectada per l'ERO, se sent maltractada per haver votat "no" als dos preacords previs.

RedaccióActualitzat

Panrico mantindrà la vaga. Els treballadors de la planta de Santa Perpètua de Mogoda han decidit impugnar l'acord a què havien arribat el sindicat UGT i la direcció de l'empresa per acomiadar 745 treballadors a les fàbriques de tot l'estat. En una assemblea aquest dimarts a la tarda, els treballadors, majoritàriament de Comissions Obreres, han donat suport a continuar l'aturada indefinida perquè consideren que l'acord amb l'empresa no respecta l'últim referèndum celebrat entre els empleats de la planta vallesana, amb un resultat contrari als acomiadaments.

"No pot ser que nou persones hagin decidit estampar la seva firma i representar així el gruix de la plantilla, contradient la voluntat manifestada en les votacions", ha dit el representant de CCOO a la planta, Félix Yela.

L'acord entre la direcció de Panrico i els sindicats preveia l'acomiadament de 745 treballadors, un 18% de la plantilla, i una rebaixa salarial de fins al 18% per als que es quedessin.

Del total d'acomiadaments, 154 serien a la planta de Santa Perpètua, 30 dels quals deixarien l'empresa abans que acabi 2013 i la resta, 124, al llarg de l'any vinent. D'aquesta manera, la planta catalana es converteix en la més afectada per l'ERO.

La plantilla se sent maltractada per haver votat "no" als dos preacords previs, ja que en un primer moment només s'hi preveien 30 acomiadaments.

La planta vallesana, l'única adaptada per fabricar Donettes, està paralitzada des del 13 d'octubre. Aquest diumenge, la plantilla de Panrico es trobarà amb altres treballadors afectats per l'ERO a la comarca del Vallès per denunciar la situació que està vivint la indústria catalana.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut