Els iaioflautes donen suport a la tancada (@teleAfonica)
Els iaioflautes donen suport a la tancada (@teleAfonica)
Barcelona

Un centenar de treballadors subcontractats ocupen la botiga de Movistar de la plaça de Catalunya

La fiscalia demana el desallotjament de la botiga dels empleats, que reclamen millors condicions laborals

RedaccióActualitzat

La fiscalia demana el desallotjament per ordre judicial de la botiga de Movistar a Portal de l'Àngel.

Des d'aquest dissabte al matí, un centenar de tècnics de Telefónica subcontractats tornen a ocupar la botiga de Movistar a la plaça de Catalunya de Barcelona. La majoria són tècnics subcontractats per Telefònica que reclamen integrar-se a la plantilla de l'empresa amb el mateix sou i condicions laborals que els tècnics de la companyia.

 


Segons fonts del comitè de vaga, a la tancada també hi ha familiars i tècnics de plantilla que els donen suport. Aitzol Ruiz de Azúa, portaveu del comitè de vaga, assegura que aquesta vegada, que és la segona que ocupen l'edifici, no marxaran fins que la companyia s'assegui a negociar amb ells.

"Telefònica no ens reconeix com a treballadors seus, no ens permeten negociar amb ells, no ens volen incloure a la taula de negociació com a comitè de vaga. Nosaltres no marxarem d'aquí fins que no aconseguim això", ha dit Ruiz de Azúa.

Fonts del Mobile World Capital, consorci que gestiona el Mobile World Center, han explicat a l'agència EFE que en l'ocupació de l'edifici ha resultat ferit un vigilant de seguretat. El Sistema d'Emergències Mèdiques també ha informat que un altre vigilant ha quedat ferit lleu quan intentava impedir que els activistes bloquegessin les portes de la botiga. Els treballadors de Movistar asseguren que ha estat de forma fortuïta i no pas intencionada.

Fa dues setmanes, ja van ocupar la mateixa botiga. Després de nou hores de tancada, van decidir abandonar la protesta quan van aconseguir el compromís de l'empresa de reunir-se per negociar la millora de les condicions laborals. La reunió, però, no va servir per arribar a cap acord. L'empresa no els va reconèixer com a comitè de vaga i va dir que només acceptaria negociar amb CCOO i la UGT.

Els representants de CCOO i la UGT van desconvocar la vaga el 5 de maig perquè van arribar a un acord amb les empreses subcontractades de Telefónica-Movistar (Abentel, Cobra, Comfica, Cotronic, Dominion, Elecnor, Itete, Liteyca, Montelnor i Teleco) després de tres setmanes de negociació. Van aconseguir el que qualifiquen de "primer marc regulador del sector": establir uns convenis col·lectius a aplicar, un nivell de subcontractació, les compensacions pel treball de cap de setmana i les penalitzacions que es poden aplicar als treballadors.

Però aquestes negociacions van ser criticades pels comitès de vaga, formats per tècnics contractats, subcontractats i autònoms, i els sindicats AST, GGT i COBAS, que mantenen la vaga indefinida, una vaga que ja fa gairebé 50 dies que dura.

Suport de diversos col·lectius

Representants del col·lectiu de iaioflautes s'han tancat també a la botiga com a mostra de solidaritat:


També s'hi ha pogut veure el líder de la CUP, David Fernàndez.

Els treballadors que protesten han anat entrant i sortint de l'edifici on estan concentrats i han fet talls intermitents del carrer Fontanella durant tota la tarda de dissabte.

 

 

 

Anar al contingut