Martorelles

Els treballadors de l'empresa de rentadores Domar tallen la C-17 per protestar contra 204 acomiadaments

Els treballadors de l'empresa de rentadores Domar, a Martorelles, al Vallès Oriental, han protagonitzat una marxa per la carretera C-17, l'antiga N-152, que han tallat a l'altura de Mollet, davant de l'Escola de Policia de Catalunya. Els treballadors han protestat així contra el nou expedient de regulació que l'empresa ha presentat aquesta setmana i que preveu acomiadar 204 empleats, el 60 per cent de la plantilla. Domar, que fabrica rentadores, comparteix el mateix accionariat amb Taurus.

Actualitzat

A dos quarts de vuit d'aquest matí, i durant una hora, els treballadors de l'empresa Domar de Martorelles han tallat la carretera C-17, a l'altura de l'Escola de Policia de Catalunya a Mollet del Vallès. Ho han fet per protestar per l'expedient de regulació que afecta 204 persones, el 60% de la plantilla. Aquest expedient afecta el doble de treballadors que els últims que havia presentat l'empresa.

Una vegada ha acabat l'acte reivindicactiu, els problemes de circulació han continuat a la C-17 durant tot el matí. Els treballadors de Domar han traslladat l'escenari de la protesta als carrers de Barcelona i s'han acabat concentrant a la plaça de Sant Jaume. Al Palau de la Generalitat, una representació dels treballadors ha estat rebuda pel secretari de la Presidència de la Generalitat, Ramon Garcia Bragado.

Aquest els ha informat que el govern català estava al corrent de la situació i els treballadors de Domar li han expressat el temor que tot plegat amagui un nou episodi d'especulació urbanística.

Si es fa efectiu l'expedient de regulació, la plantilla de Domar quedaria reduïda a uns 130 treballadors, 61 dels quals són jubilats de relleu. Treballadors a un pas de la jubilació que no estan fent jornades laborals completes.

El juny del 2004 va comprar l'empresa al grup italià Antonio Merloni. Ara els propietaris justifiquen l'expedient per problemes financers, derivats sobretot per la rescissió, al març, d'un contracte de New Pol amb el qual l'antic propietari es va comprometre a comprar 270.000 rentadores durant quatre anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut