Barcelona

Els treballadors de l'edifici de Gas Natural tornen a la feina un cop solucionat el problema que va provocar una malaltia a 160 treballadors

El miler de treballadors de l'edifici de Gas Natural a Barcelona ja han tornat a treballar. Han hagut de passar quatre dies a casa, després que 160 d'ells van tenir lipoatròfia semicircular, una depressió muscular provocada per les condicions de l'oficina. Ara, l'empresa diu que ja ha resolt el problema i que els treballadors poden tornar a la feina.

Actualitzat
Responsables de Gas Natural i tècnics del Departament de Treball, han certificat que l'edifici ja té les condicions ambientals òptimes, després de les tasques d'adequació que s'hi han fet el cap de setmana. Els 160 treballadors d'aquest edifici que han desenvolupat una malaltia d'oficina anomenada lipoatròfia semicircular, provocada per l'exposició a un excés de camps electromagnètics i un ambient molt sec, també s'hi han pogut incorporar.

Els afectats, la majoria dones, presenten una depressió muscular a la zona de les cuixes, que coincideix amb la línia de cablejat de la seva taula de treball. La malaltia és reversible i no és dolorosa però ha preocupat els treballadors.

Tots els casos diagnosticats corresponen a treballadors ubicats a la torre més elevada de l'edifici, que és la zona que primer es va ocupar. Les millores han consistit a instal·lar més de seixanta humidificadors a l'edifici i una presa de corrent elèctric terrestre en cadascuna de les taules.
Anar al contingut