L'Aldea

Els treballadors de Lear reclamen indemnitzacions dignes i un nou mapa industrial per a la zona

Prop de 700 persones han tallat aquest dissabte la carretera nacional 340 a l'Aldea en protesta pel tancament de la planta de Lear a Roquetes, que suposarà la supressió de 515 llocs de feina. Els treballadors de la multinacional i els seus familiars han reclamat indemnitzacions dignes i la reactivació del mapa industrial a la zona. Durant el tall, que ha durat més d'una hora, han cremat pneumàtics, botes i uniformes de treball. Aquest divendres va expirar el termini per tancar les negociacions, però el Departament de Treball l'ha allargat per intentar arribar a un acord. Fins ara, els sindicats i l'empresa estan totalment enrocats en les seves posicions.

Actualitzat
Els treballadors de Lear ja s'han resignat a la decisió de la direcció de tancar la fàbrica per, diuen, "un caprici d'anar-se'n a un altre país per reduir despeses". El que no acceptaran, però, és que ho facin sense pagar unes indemnitzacions el més dignes possibles. En tractar-se d'una deslocalització, els sindicats consideren que Lear hauria d'assegurar unes condicions similars a les que es van aplicar en casos anteriors, com el de la planta de la mateixa companyia a Cervera.

És per això que durant la protesta s'han pogut sentir consignes com: "No volem rebaixes, volem el que ens toca", "Lear, traïdora" i "Per unes indemnitzacions dignes". La manifestació ha creat retencions en els dos sentits de la N-340, de manera que el Servei Català de Trànsit ha aconsellat usar l'AP-7 com a alternativa.

Però les reclamacions també van més enllà. També demanen una alternativa industrial que garanteixi els llocs de feina que ara estan en perill. I és que alerten que la majoria dels que es quedin ara sense feina no podran ser recol·locats perquè la comarca està deserta.

La Conselleria de Treball ha citat les parts per reunir-se dilluns, últim dia del període de consultes, per intentar trobar una sortida negociada.


Anar al contingut