Barcelona

Els treballadors de Lear es manifesten davant el Parlament i la Generalitat contra el tancament a Roquetes

Els treballadors de la planta de Lear a Roquetes han portat a Barcelona la seva protesta contra el tancament de l'empresa. La plantilla s'ha concentrat davant les portes del Parlament de Catalunya per demanar l'ajuda de tots els partits polítics. Finalment, vuit autobusos han transportat més de 500 persones amb la voluntat de fer arribar als màxims òrgans polítics del país la problemàtica que suposa el tancament de la planta de Roquetes. Els representants dels treballadors s'han entrevistat amb la consellera de Treball i amb tots els portaveus dels grups polítics. Més tard, els treballadors de la Lear s'han manifestat a la plaça Sant Jaume.

Actualitzat
Els treballadors s'han desplaçat fins al Parlament de Catalunya per defensar el seu lloc de treball a la planta que Lear té a Roquetes. Els empleats s'han manifestat en contra de l'expedient de regulació que afecta tota la plantilla d'aquesta factoria de components per a l'automoció. En total, 518 treballadors que perdrien la feina.

Dins el Parlament, els membres del comitè d'empresa s'han reunit amb els representants dels diferents grups polítics i també amb la consellera de Treball, Mar Serna, que quan ha sortit del Parlament, també s'ha volgut acostar als treballadors.

Més tard, han marxat del Parlament per continuar la seva protesta a la plaça Sant Jaume.
 
Els treballadors asseguren que en les negociacions l'empresa no ha fet cap gest per intentar arribar a un acord. De fet, no ha presentat cap pla social. Els treballadors demanen, en aquest sentit, que mostri clarament la seva posició.

D'altra banda, els manifestants demanen també que l'administració s'hi involucri, i pressioni l'empresa perquè no abandoni les Terres de l'Ebre.

Anar al contingut