Usuaris pujant a un dels autocars que fa els serveis mínims del recorregut Bages Exprés de Monbus, que cobreix la ruta entre Manresa i Barcelona
Usuaris pujant a un dels autocars que fa els serveis mínims del recorregut Bages Exprés de Monbus, que cobreix la ruta entre Manresa i Barcelona
Barcelona

Els treballadors de la línia Bages Exprés inicien una vaga indefinida

El motiu de la vaga és que la nova concessionària té previst acomiadar 14 treballadors

RedaccióActualitzat

Des d'aquest mateix dilluns, els treballadors del servei de transport de viatgers Bages Exprés de l'empresa gallega Monbus, que cobreix el recorregut per carretera entre Manresa, Monistrol de Montserrat, Olesa de Montserrat i Barcelona, han iniciat una vaga, que serà indefinida fins arribar a un acord, que pretén evitar l'acomiadament de 14 treballadors.

El problema recau en què la nova adjudicatària de la concessió per l'explotació del servei públic regular de transport de viatgers per carretera, Hispano Igualadina, va comunicar que a partir del pròxim 1 de novembre, dia en què es farà efectiu el canvi de concessió, no comptarà amb els 14 treballadors de la unitat d'empreses. La Generalitat ha fixat els serveis mínims que ha considerat oportuns i ha quedat així aquesta línia amb 6 serveis d'anada i 6 de tornada els dies laborables, i 3 en cada sentit els dissabtes i festius. Els treballadors, però, defensaven que la vaga fos sense serveis mínims ja que consideraven que ja hi ha altres serveis de transport col·lectiu que cobreixen aquest trajecte.

La problemàtica va començar quan la Generalitat va adjudicar la concessió a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per Autocars Julià, Transports Castellà i Alsina Graells. L'empresa Hispano Igualadina va interposar un recurs contenciós administratiu contra aquesta decisió per considerar que "havia estat exclosa de forma indeguda" i el Tribunal Suprem va reconèixer el dret de la companyia perquè s'adjudiqués el contracte al seu favor. A partir d'aquí, la Generalitat i la UTE van presentar recursos de cassació perquè es revoqués aquesta decisió però no van tenir èxit.

Els treballadors de la UTE i el seu delegat sindical de CCOO consideren que existeix el dret de subrogació dels seus contractes i que Hispano Igualadina hauria d'absorbir el servei amb els treballadors inclosos, tal com es desprèn del propi Estatut dels Treballadors i del conveni sectorial. És per això també que quan es concreti la falta de subrogació del servei pensen interposar un contenciós administratiu contra Hispano Igualadina.

Anar al contingut