Tres minuts de silenci a la seu central de Catalunya Caixa per l'assassinat de la subdirectora apunyalada a l'entitat de Ganduxer, aquest …
Tres minuts de silenci a la seu central de Catalunya Caixa per l'assassinat de la subdirectora apunyalada a l'entitat de Ganduxer, aquest dimecres 6 de juliol (Horitzontal).

Els treballadors de Catalunya Caixa denuncien l'assassinat de la subdirectora apunyalada amb tres minuts de silenci

ACN Barcelona.-Els treballadors de Catalunya Caixa han denunciat l'assassinat de la subdirectora apunyalada dimarts a l'entitat del carrer Ganduxer de Barcelona amb tres minuts de silenci. L'homenatge principal s'ha fet a la seu central de l'entitat, a la plaça d'Antonio Saura, on s'han aplegat familiars, companys i amics. Davant la tragèdia, el sindicat UGT ha reclamat més seguretat per als treballadors de l'entitat. "Hi ha molta precarietat, estem en una sitació amb molts pocs treballadors a les oficines, els bancs es dediquen a la protecció dels diners però no dels treballadors i aquesta situació, que era imprevisibles, si que hauria sigut evitable amb les mesures de seguretat pertinents", ha reblat Ignasi Rivera, secretari general de la secció sindical d'UGT de Catalunya Caixa.

L'acte ha congregat a la seu central de Catalunya Caixa mig centenar de persones, entre familiars, treballadors i amics, que han plorat l'assassinat de la subdirectora de l'entitat del carrer Ganduxer de Barcelona. En aquest mateix acte, el sindicat UGT ha volgut reivindicar més seguretat per als treballadors. Ignasi Rivera, secretari general de la secció sindical d'UGT de Catalunya Caixa, ha lamentat que la subdirectora assassinada "estigués sola" com a treballadora de l'entitat i només estigués acompanyada "d'un treballador d'una oficina temporal" que s'acabava d'incorporar aquell mateix dia. Segons Rivera, l'agressor era client de l'oficina, que aquest dimecres romandrà tancada "perquè no tindria sentit obrir". "Avui tots tenim dol", ha dit, tot assegurant que a partir de dijous començaran a valorar accions per intentar implantar "mesures" per poder evitar "accions com aquesta". "L'aspecte comercial prima davant la seguretat dels treballadors. Els diners estan protegits però els treballadors no. Hauria sigut evitable amb una separació més gran entre el treballador i el client", ha lamentat. En aquest sentit, la responsable del sector financer d'UGT a Catalunya Caixa, Lidia Herrero, ha subratllat que "abans" les oficines "estaven blindades" i que "potser el blindatge hauria evitat això". "Una companya que es deixava la pell. És una consternació absoluta, estem destrossats", ha reblat. Segons Heredia, l'agressor era un client de l'entitat amb deutes que va preguntar per la directora però que aquesta "no hi era" i que va agredir la subdirectora després d'esperar que acabés d'atendre un client.

Anar al contingut