Atenes

Els transportistes grecs tornen a la feina després de set dies de vaga

Els transportistes grecs comencen a treballar aquest dilluns després d'una setmana de vaga. Els camioners tornaran a abastir els mercats de Grècia, però amb certes condicions. La principal és iniciar un diàleg per evitar que el govern grec liberalitzi el sector. L'aturada ha provocat greus problemes d'abastiment al país i ha afectat també el turisme.

Actualitzat
Set dies de vaga de camioners han deixat centenars, milers de vehicles pesants a les cunetes de tot Grècia. Són 33.000 camions paralitzats i que han causat problemes d'abastament a tots els sectors, des del repartiment de medicaments, passant pel de mercaderies, fins a arribar a la gasolina. De fet, durant les últimes hores el govern ha obligat sota la seva vigilància a transportar mercaderies de primera necessitat i carburant des de les refineries fins als hospitals, aeroports, ports i algunes benzineres per normalitzar-ne el subministrament.

Els grans afectats són els grecs, que han vist alterat el seu dia a dia, i els productors de mercaderies, que no han pogut treure els seus productes. El sector turístic, però, també ha rebut. Anul·lacions de reserves, turistes que no han pogut fer algun dels viatges programats i molts que han hagut d'abandonar el cotxe de lloguer.

Els camioners es queixen del pla de govern i de les condicions del Fons Monetari Internacional (FMI) per obrir el sector a noves companyies i introduir-hi la competència. Les intenses negociacions amb el govern han aconseguit posar fi a la vaga però no han resolt el conflicte de fons. Els camioners han arrencat un compromís del govern per iniciar un diàleg per evitar la liberalització.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut