Mollet del Vallès

Els transportistes amenacen amb una onada de mobilitzacions si el govern no els escolta

Els transportistes catalans estan decidits a mobilitzar-se sense pausa fins que el govern espanyol no els ofereixi una solució. De fet, després de la protesta de divendres, aquest diumenge hi han tornat, tot just hores abans que arrenqui de forma oficial l'aturada convocada a tot l'Estat. Els camioners han fet marxes lentes a l'AP-7 i en altres vies. Tot plegat, coincidint amb el Gran Premi de Catalunya de Motociclisme, al circuit de Montmeló. Finalment, però, han decidit esperar que arribés mitjanit, quan comença oficialment l'aturada general, per seguir amb les mobilitzacions. Les marxes del matí han provocat cues de fins a cinc quilòmetres.

Actualitzat

La primera de les marxes ha arrencat al Centre Integral de Mercaderies, el CIM Vallès de Santa Perpètua de Mogoda. Els camioners s'han dirigit, en sentit nord, lentament, fins al peatge de la Roca. Allà han bloquejat totalment l'autopista, han ocupat la calçada i han mostrat pancartes reivindicatives. Posteriorment, han girat cua i s'han dirigit de nou, a poc a poc, cap al CIM, on s'han concentrat de nou.

Una mica més tard, però, han acordat seguir amb la protesta per l'increment del preu dels carburants. En aquesta ocasió, han circulat pels laterals de l'AP-7 amb una marxa lenta que no ha provocat grans retencions. De fet, aquesta nova protesta s'ha fet després de pactar el recorregut amb els Mossos d'Esquadra.

Ja a la tarda, un grup de camioners han fet una marxa lenta per l'AP-7 entre Torredembarra i Vila-seca. A Girona, un grup de transportistes també han alentit el trànsit de la N-II camí de la frontera amb França per evitar l'entrada i la sortida de camions del país.

Les protestes "aniran per llarg"

Els transportistes autònoms i petites empreses, agrupats a la Plataforma per la Defensa del Sector del Transport, han amenaçat que les protestes aniran per llarg si no entren a la taula de negociació i parlen directament amb el govern espanyol. "Volem que la ministra ens escolti", ha dit Rut Ratia, la portaveu del col·lectiu a Catalunya, en referència a la titular de Foment, Magdalena Álvarez.

Ratia ha lamentat la precarietat laboral en què estan, malgrat que són un element cabdal en l'activitat econòmica del país. Ha dit que és una "vergonya" que el govern espanyol hagi permès que els transportistes estiguin en una situació tan difícil. "No tindrem diners ni per al nínxol", ha afirmat. A més, ha afegit: "Arribem a cobrar 300 euros per un viatge que ens en costa 1.000."

Anar al contingut