Madrird

Els trànsfugues no podran ser inclosos a les llistes electorals ni podran ajudar a mantenir o canviar majories

La majoria de partits polítics han signat un nou pacte antitransfuguisme segons el qual els trànsfugues no podran ser inclosos en llistes electorals ni tampoc podran mantenir o canviar majories. Segons el ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, amb aquest pacte es pretén allunyar de la vida política aquells que busquen un enriquiment personal.

Actualitzat

"A partir d'avui, els ciutadans poden estar més tranquils respecte al ferm propòsit que la democràcia o els partits tenen amb ells per afavorir una vida municipal neta, honesta i al servei dels ciutadans". Amb aquestes paraules, el ministre d'Administracions Públiques es felicitava pel nou pacte antitransfuguisme que, des d'avui, té la política municipal.

Segons l'acord a què han arribat tots els partits polítics, a partir d'ara els trànsfugues no podran ser inclosos a les llistes electorals ni tampoc podran ajudar a mantenir o canviar les majories d'un consistori.

Segons el ministre d'Aministracions Públiques, Jordi Sevilla, es tracta d'impedir que algú accedeixi a la política municipal només per omplir-se les butxaques de forma il·lícita.

A més, s'endureixen les sancions per als trànsfugues i per als que se'n puguin beneficiar políticament. Així, s'estableix que quan es detectin indicis de comportaments il·lícits en termes penals, es traslladi el cas a la Fiscalia Anticorrupció perquè hi intervingui.

El pacte inclou també la creació d'una comissió d'experts independents, que tindrà com a principal funció detectar quan es produeixen casos de transfuguisme i quan no.

Anar al contingut