Barcelona

Els títols de nàutica seran més cars i més difícils d'aprovar amb l'entrada en vigor de la nova normativa al novembre

A partir del novembre, treure's les diverses modalitats de títols nàutics serà més difícil i més car. És per aquest motiu que molta gent està aprofitant aquest estiu per aconseguir el títol.

Actualitzat

El 3 de novembre entrarà en vigor la nova normativa per a les titulacions nàutiques d'esbarjo, amb la qual augmentarà el temps, la dificultat i la despesa per obtenir-ne alguna. Els títols més populars, com el de patró de navegació bàsica i el d'embarcacions d'esbarjo, ampliaran el temari teòric amb coneixements sobre ecologia marina, ràdio i coneixements més acurats sobre vela.

S'ampliaran també les hores de pràctiques. Pel títol de navegació bàsica -que permet portar vaixells fins a 8 metres- s'hauran de fer 10 hores més de pràctiques de motor: de les 4 d'ara es passarà a 14. Si després es volen fer les de vela, també seran més hores, concretament 8 hores, que és el doble.

Per aconseguir el títol de patró d'embarcacions d'esbarjo, per portar vaixells de fins a 12 metres d'eslora, també s'hauran de fer més pràctiques, a banda d'aprovar l'examen teòric. De pràctiques de motor, en lloc de les 12 hores actuals se'n faran 18. Les de vela tindran 20 hores, quan fins ara eren 16.

Les escoles nàutiques detecten un augment de l'interès per obtenir aquests títols abans del canvi de normativa. El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural creu que encara es notarà més al setembre.

Anar al contingut